Za nevremena u lošinjskom akvatoriju utopio se kupač, Austrijanac, niz pomorskih nezgoda u Kvarnerskom zaljevu

29.08.2023. 17:06 | Crna kronika, Novosti

Foto: Amel Šakić, Darko Manestar

Niz pomorskih nezgoda i potencijalno pogibeljnih situacija dogodio se za  nevremena u ponedjeljak, na  području   nekoliko lučkih kapetanija, a neke od njih i u Kvarnerskom zaljevu.
Tragičan slučaj zbio se u lošinjskom akvatoriju, gdje je život izgubio plivač, državljanin Austrije. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da je dojava o osobi u pogibeljnoj situaciji stigla za ranog poslijepodnva. O događaju su obaviještene Lučka kapetanija Rijeka, Ispostava Mali Lošinj i Policijska postaja Mali Lošinj, čija su plovila odmah krenula prema mjestu događaja,  plaži „Veli Žal“, kamo je osoba pod naletima jakog juga odnesena s mjesne plaže “Borik”, odakle je, prema izjavama očevidaca, muškarac krenuo plivati. Nesretnog kupača, državljanina Austrije, iz mora su izvukli kupači. Stigla je i ekipa Hitne pomoći, ali su u 13.30 sati, na žalost, morali konstatirati njegovu smrt.

KUPAČI U MORU BEZ OBZIRA NA NEVRIJEME, SPAŠENI MAĐARI KOJI SU S “LUFTIĆEM” ZAVRŠILI NA OTOČIĆU

U akvatoriju Lošinja je u ponedjeljak tijekom   nevremena zabilježeno više pomorskih nezgoda plovila, koje su riješene u koordinaciji vlasnika i voditelja plovila sa Središnjicom za spašavanje. Bilo je više dojava o kupačima u moru koji se nisu obazirali na vremenske neprilike, pa su im službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naložili izlazak na obalu.
Na području pod ingerencijom Lučke ispostave Novi Vinodolski za  nevremena na moru zaprimljeno je više dojava o osobama i plovilima u opasnosti zbog jakog juga. Službenici lučke ispostave  imali su  nekoliko spasilačkih akcija. Spašene su  i dvije osobe s otočića Sv. Martin, državljani Mađarske, koji su se tamo nasukali jastukom na napuhavanje. Krenuli su s mjesne plaže, a nedugo kasnije odneseni pod udarima jakog juga. Nisu, srećom, ozlijeđeni.
Stigla je u ponedjeljak dojava i o jedrilici nasukanoj na obali kod Dramlja, bez posade i onečišćenja mora. Crikveničke lučke vlasti naložile su vlasniku da organizira komercijalno odsukavanje i tegalj, kada to dopuste vremenske prilike.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest