Za još dva mjeseca produžen istražni zatvor vozaču kamiona koji je skrivio smrt dvojice djelatnika HAC-a na autocesti Rijeka – Zagreb

12.09.2023. 15:48 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin, screenshot Nova tv, HRT

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci produžila je za još dva mjeseca istražni zatvor vozaču kamiona koji je 9. kolovoza skrivio stravičnu prometnu nesreću na autocesti Rijeka – Zagreb u kojoj su smrtno stradala dvojica djelatnika Hrvatskih autocesta.
I dalje tako iza rešetaka ostaje 68-godišnji V. P. iz Mrkonjić-Grada u BiH kojemu je prije mjesec dana određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Zbog svog teškog psihičkog stanja, a i nekih zdravstvenih tegoba, nekoliko dana nakon što je izazvao tešku nesreću  bio je prevezen u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu i tamo zadržan. Prije određivanja pritvora prije mjesec dana trebao je biti ispitan u tužiteljstvu, odnosno pred sutkinjom istrage, no angažirana psihijatrijska vještakinja dala je mišljenje da okrivljeni za izazivanje nesreće nije sposoban sudjelovati u postupku zbog svog teškog psihičkog stanja, posebice misli koje su ga obuzele. Ali, nedavno je, nakon što mu se psihičko stanje popravilo, iz zatvorske bolnice premješten natrag u riječki zatvor.
Na sudskom ročištu na kojem mu je produžen istražni zatvor okrivljeni vozač je, kako doznajemo, zamolio ako se obiteljima stradalnika mogu prenijeti njegovi izrazi sućuti i dubokog žaljenja zbog tragičnog događaja.


Jeziva nesreća dogodila se u srijedu, 9. kolovoza, oko 9.20 sati na dionici autoceste između tunela Podvugleš i Čardak, kada je kamion sisačke registracije kojim je upravljao državljanin BiH naletio na dvojicu radnika HAC-a i usmrtio ih. Živote su izgubili Dario Mance (31) iz Skrada i Josip Čop (44) iz Lokava. Došlo je do naleta teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno.
Vozač kamiona se tereti da se, vozeći u smjeru Zagreba, nije vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake, već je kamionom prešao na trak za zaustavljanje vozila u nuždi, gdje je udario u stražnji dio zaustavljenog ophodarskog vozila. Nakon naleta je došlo do smrtnog stradavanja dvojice djelatnika Hrvatskih autocesta koji su se u trenucima nesreće nalazili sa stražnje strane, na željeznom podestu ophodarskog vozila. Uslijed siline udara ophodarsko vozilo odbačeno je na travnatu površinu izvan kolnika. Dvojica djelatnika HAC-a preminula su na mjestu događaja.
Prvi nalazi istrage pokazali su da vozač kamiona koji je skrivio nesreću u Hrvatskoj nema prijavljeno boravište, te da je radio “na crno” dok je bio za upravljačem teretnog vozila.

Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu za koje se 68-godišnjak tereti prijeti mu kazna od jedne do osam godina zatvora. Sumnjiči se za kazneno djelo počinjeno iz nehaja.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest