Viškovo i Klana opet zajedno u projektu Ruke pomažu, naglasak na starije od 65 godina i osobe s invaliditetom

„Ruke pomažu – faza 3“, naziv je novog u nizu projekata koji će se u Viškovu u cijelosti   financirati bespovratnim sredstvima, i to s 85 posto iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt u kojem je nositelj Općina Viškovo, a partner Općina Klana vrijedan je 540.000 eura.
„Projekt Ruke pomažu – faza 3 na neki je način nastavak uspješne suradnje s Općinom Klana koji su nam, uz ostale obavezne partnere, bili projektni partner u prve dvije faze ovoga hvalevrijednog projekta. Zaposlene su 23 žene koje su na području Viškova i Klane pružale uslugu gerontodomaćica za više od 150 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Pomagale su im u dostavi namirnica i lijekova, nabavci kućansko-higijenskih potrepština, pripremi obroka, održavanju čistoće prostora, brizi o higijeni, ali i pomogle u socijalnoj integraciji. Za korisnike su osigurani i paketi kućansko-higijenskih potrepština. Slične aktivnosti provodit će se i u trećoj fazi projekta Ruke pomažu, ali za osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom“, ističe općinska načelnica Sanja Udović.
U trećoj fazi projekta Ruke pomažu naglasak je stavljen na brigu o korisnicima, odnosno povećanje njihove socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina – osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom, što će se postići osiguranjem dugotrajne skrbi na području Viškova i Klane. Planira se zapošljavanje ukupno 12 osoba, po šest na području Viškova i Klane na rok od 30 mjeseci koje će pružati potporu i podršku u svakodnevnom životu za 72 korisnika.
Ciljna skupina su osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom koje žive u samačkom ili dvočlanom kućanstvu ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina. Uz to, morat će ispuniti i određene formalne kriterije. Korisnici će se morati prijaviti na javni poziv što će ga raspisati Općina Viškovo, a on će uslijediti nakon potpisivanja ugovora o financiranju i održavanja provedbene radionice, navode iz Općine Viškovo.

 

 

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest