Višestruko osuđivani Riječanin opet završio u zatvoru, zaštitaru je prijetio da će ga ubiti ako ga ne pusti s ukradenim parfemom, da će mu pištoljem raznijeti glavu

28.07.2023. 19:36 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin, GM

Stari poznanik policije i pravosuđa, Riječanin Dragoljub Redžepović Schmmer (44), opet je došao u sukob sa zakonom, pa je danas poslijepodne i završio u riječkom zatvoru, pod sumnjom da je počinio razbojničku krađu. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo.
Redžepović – za koga se službeno navodi da je nezaposleni konobar, bez imovine i prima socijalnu pomoć od 340 eura mjesečno – sumnjiči se da je u srijedu predvečer počinio razbojničku krađu u prodavaonici “Bipa” u središtu Rijeke, u Ulici Fiorella la Guardije. U trenucima dok je bio s kompanjonom, djelatnica prodavaonice uočila je Redžepovića kako je jedan parfem stavio u ruksak. O tome je izvijestila zaštitara, a u međuvremenu su Redžepović i kompanjon izašli iz “Bipe”, bez plaćanja. Zaštitar ih je zaustavio, a Redžepović se sumnjiči da je čuvaru reda tada rekao: “Makni se, pusti me da odem! Pusti me, inače ću te ubiti, sada ću zvati brata da mi donese pištolj, pa da ti raznesem glavu!” Uzeo je zatim u ruku mobitel, zaprijetivši: “Sad ćeš vidjeti kad mi donese pištolj!” Situacija nije bila nimalo ugodna za zaštitara, pozvana je policija, a 44-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju.

višestruko osuđivan, i za istovrsna kaznena djela, i na bezuvjetne kazne zatvora

Nakon kaznene procedure u policiji i tužiteljstvu, danas poslijepodne Redžepovića je policija predvela i na sud, nakon što je tužiteljstvo za njega predložilo istražni zatvor. Sudac istrage prihvatio je prijedlog tužiteljstva da se odredi pritvor Redžepoviću, koji je dosad višestruko osuđivan, pa i za istovrsna kaznena djela, i na bezuvjetne kazne zatvora. Protiv njega je u tijeku više kaznenih postupaka u riječkom Općinskom sudu temeljem podignutih optužnica, također zbog imovinskih delikata.
Za kazneno djelo razbojničke krađe prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora.

MLADIĆU IZ SLAVONIJE OTEO MOBITEL, PA GA GUŠIO, OVAJ POTEGNUO NOŽ

Ime Dragoljuba Redžepovića se dosad niz puta spominjalo na stupcima “crnih kronika”, dovodio se posebice u kontekst uličnih imovinskih delikata, poglavito u centru Rijeke i oko riječkog željezničkog kolodvora. No, zbog toga je u jednom slučaju i postao žrtva pokušaja ubojstva, umalo je lišen života. Prije desetak godina Redžepović se, naime, namjerio na mladića iz Slavonije koji je došao u Rijeku u potrazi za poslom. Mladić je odlučio  prespavati u vlaku na željezničkom kolodvoru, no u 5 sati ujutro upao je u vlak Redžepović, tražeći od mladića da mu da novac, a poslije je od njega zatražio mobitel da pošalje SMS. Mladić je zbog straha ipak popustio. Ali, nakon toga je Riječanin, uz prijetnje i podsmjehe, rekao mu da zaboravi mobitel i krenuo iz vlaka. Mladi Slavonac je krenuo za Redžepovićem, moljakajući da vrati telefon jer je prijateljev, a i to je jedino vrijedno što ima. Kad su došli kod ulaza u bolnicu mladić je u očaju pokušao istrgnuti mobitel iz džepa nasilnika, no Redžepović ga je uhvatio za vrat, prijeteći da ima pištolj i da će ga ubiti. Stisnuo ga je jako, što je kod napadnutog izazvalo strah i stanje snažnog afekta. Slavonac je tada iz džepa izvukao preklopni nožić i ubo više puta Redžepovića u prsa, nanijevši mu ozljede opasne za život.
Redžepović se poslije oporavio, a Slavoncu se pak sudilo za pokušaj ubojstva. No, riječki sud mu je izrekao samo uvjetnu kaznu zatvora, što se rijetko događa za tako tešku optužbu. Ocijenjeno je da je kazneno djelo počinio u stanju jake razdraženosti u koje je doveden napadom i teškim vrijeđanjem od strane žrtve.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest