Više od tri tisuće ljudi na Festivalu sportske rekreacije na Platku

Foto: Platak.hr

Festival sportske rekreacije PGŽ-a je i ove godine obilježio Međunarodni olimpijski dan bogatim rekreacijskim programima za sve generacije na sportskim i rekreacijskim terenima Platka. Više od tri tisuće rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske već je od ranih jutarnjih sati pristizao na omiljeno izletište na 1.111 metara nadmorske visine s danas savršenim vremenskim uvjetima za rekreacijske aktivnosti.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Mladena Pokrajčića, potpredsjednice Društva Crvenog križa PGŽ-a Marije Jakominić i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i izaslanice župana PGŽ-a Vesne Čavar, program je otvoren i počeo je atletikom, planinarenjem i MM Treningom.

AK Kvarner je ponudio program treninga u prirodi za predškolsku dob te za učenike osnovnih škola, a vrlo je zanimljiv bio cross za djecu i roditelje. Ljubitelji planinarenja, uz stručno vodstvo PD Kamenjak Rijeka, uputili su se na srednje tešku stazu Platak – Snježnik – Platak, a trening uz Marija Mlinarića je tradicionalno bio pun energije i pozitivnih vibracija.

Nordijski hodači su došli na svoje programima „Roditelji i djeca u prirodi“, „Korakom do zdravlja“ te posebnim programom „Svaki korak je važan“ namijenjenom osobama s invaliditetom. Stigli su i odbojkaška ekipa OK Krk, streličari iz SK Ajkule Rijeka koji su zainteresiranima omogućili mali tečaj streličarstva, a dan na Platku je imao i „morski kutak“ u kojem je VOP SUP Team prezentirao supanje.

Goranski sportski centar organizirao je „Dane otvorenih vrata na Platku“ uz najam rekvizita po promotivnim cijenama, pa se uživalo i zabavnim sadržajima poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najmu sportskih terena uz posebne popuste. Ranč Angeli bio je pravi „hit“ programom obiteljskog jahanja za roditelje i djecu te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom.

U obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana uključio se i Hrvatski Crveni križ PGŽ s organizacijom susreta dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanjima u briškuli, trešeti i beli, boćanju te streličarstvu, kao i potezanju konopa za žene i muškarce. Za cijelog trajanja manifestacije posjetitelji su mogli posjetiti i promotivni štand Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koji je ponudio edukaciju o zdravom načinu života, mjerenje tlaka i šećera u krvi, mjerenje jačine stiska šake i druge zanimljive sadržaje.

Da atmosfera na Platku bude vrhunska pobrinuli su se voditelj Dražen Turina – Šajeta te  glazbom za sve uzraste nadahnuta DJ Kristina Blondes.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest