Vijećnici Grada Rijeke obišli brod Galeb, za obnovu ove godine iz proračuna osigurana 62 milijuna kuna

20.05.2022. 12:50 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Rijeke obišli su jučer brod Galeb u kraljevičkom brodogradilištu Dalmont i upoznali se iz prve ruke sa stanjem radova na obnovi broda.

Obilazak je započeo oko 16 sati, a osim dijela vijećnika koji su se odazvali pozivu, brod su obišli i riječki gradonačelnik Marko Filipović, dvoje dogradonačelnika, Sandra Krpan i Goran Palčevski, te predstavnici medija.

Na Galebu su trenutno u tijeku restauratorski radovi na uređenju interijera broda. Restauratorski radovi na uređenju interijera (obloge, vrata i drugo) izvedeni su u radionicama, te je trenutno na brodu u tijeku njihova montaža. Paralelno se odvijaju i radovi rekonstrukcije.
Iz Grada Rijeke preciziraju kako je do sada realizirano ukupno 29 skupina različitih radova u kontekstu rekonstrukcije, čime je ostvareno 65,29 % primarno ugovorene investicije. Radove obavlja kraljevičko brodogradilište Dalmont, dok restauratorske radove obavlja zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Primat RD i Černelić.

Po dovršetku ovih radova, predstoji još izraditi projektnu dokumentaciju priveza broda, ishoditi lokacijsku dozvolu, izraditi projekt pristupa brodu osobama sa smanjenom pokretljivošću te izvesti radove za pristup i izvesti opremanje muzejskog postava.

Sredstva za dovršetak svih aktivnosti na obnovi broda u iznosu od oko 62,4 milijuna kuna osigurana su Proračunom Grada Rijeke za ovu godinu, objašnjavaju iz Grada Rijeke.

Povezane objave

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka je Tihomir Pojer, policijski službenik koji je do sada bio raspoređen na poslovima u Sektoru kriminalističke policije, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska. U obrazloženju rješenja, kojeg potpisuje...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

PETAK, 24. lipnja 2022. KOZALA, 12.00Boris Lavrenčić (1953) DRAGA, 14.30Milan Cibić (1939) DRENOVA, 11.00Mate Antolos (1936) PONEDJELJAK, 27. lipnja KOZALA, 12.30Luka Ilić (1942) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest