VELIKI POŽAR U NAJVEĆOJ ZGRADI U LOKVAMA: izgorjela dva stana u potkrovlju, vatra zahvatila i krovište

22.01.2023. 23:29 | Crna kronika, Novosti

Foto: Bojan Bašić

Dva stana u potkrovlju četverokatne zgrade u Lokvama, u tzv. Rudnikovoj zgradi, uvelike su oštećena u požaru u noći od subote na nedjelju. Oštećeno je i krovište najveće stambene zgrade u Lokvama, a šteta je pričinjena i u stanovima ispod onih u potkrovlju od vode korištene u gašenju. Šteta je velika, a točna procjena se tek očekuje. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo.
Požar je izbio oko 2 sata u nedjelju ujutro, a brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Lokve i Javne vatrogasne postrojbe Grada Delnica spriječeno je da  šteta bude i veća. Požar je stavljen pod kontrolu u 4 sata ujutro, ali je dogašivanje potrajalo još nekoliko sati. U gašenju je sudjelovalo dvadesetak dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca.
Zasad nisu poznati uzroci požara. Više bi se trebalo znati nakon što policija obavi očevid, u suradnji s protupožarnim inspektorom.

 

Policija je u ponedjeljak ujutro izvijestila kako će se uzrok požara utvrditi naknadno, kada se steknu uvjeti za obavljanje očevida. 

 

Proteklog vikenda zabilježen je još jedan požar na kući u Gorskom kotaru. U subotu,  oko 15,30 sati, došlo je do  požara krovišta, u predjelu dimnjaka, na vikend kući na području Mrkoplja u vlasništvu 68-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest