VELIKI POŽAR U GARAŽI LUKSUZNE KUĆE UZ HOTEL NAVIS NA PRELUKU: izgorjeli automobili “aston martin”, “mercedes” i “tesla”, uništena garaža

04.02.2022. 11:12 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver , Foto: Portal Burin

Izgorjeli su vrijedni automobili, ali su vatrogasci spriječili širenje požara iz garaže na ostali dio vile. Prve pretpostavke govore da bi šteta mogla biti višemilijunska

Ogromna materijalna šteta pričinjena je u požaru što je jutros izbio u garaži luksuzne kuće uz hotel Navis na Preluku. Prema prvim informacijama s mjesta događaja, u rasplamsaloj vatri uništena su tri vrijedna automobila: skupocjeni “aston martin”, “mercedes” i “tesla”. Šteta je pričinjena i u garaži u prizemlju, a dim je pričinio štetu i na drugim dijelovima kuće. Točna procjena štete se treba treba obaviti, no prve pretpostavke govore da bi ona mogla biti višemilijunska.

Veliki dim, visoka temperatura

Dojava o požaru stigla je nešto prije 7.30 sati, nakon čega je niz vatrogasnih vozila krenulo iz javnih vatrogasnih postrojbi Grada Rijeke i Opatije. Gasitelji su brzo stigli na mjesto događaja i odmah prionuli gašenju, ali je unatoč njihovoj brzoj intervenciji plamen uništio vrijedna vozila u garaži. Vatra na vozilima pogašena je za dvadesetak minuta, za spas vozila nije se moglo mnogo učiniti, ali su vatrogasci spriječili da se požar proširi na ostali dio vile.

– Radilo se o zahtjevnoj intervenciji – objašnjava nam na mjestu događaja Dino Škamo, zapovjednik smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke i rukovoditelj akcije gašenja. Pojašnjava kako su na mjestu zbivanja zatekli veliku količinu dima, pa su vatrogasci koristili aparate za disanje, stvorila se visoka temperatura (zidovi garaže su se ugrijali na 300 stupnjeva Celzijusa), a i jedan automobil je na električni pogon, što ima svoje specifičnosti i u slučaju gašenja požara.

Uzrok požara treba utvrditi policija

Vatrogasci su dolaskom na mjesto događaja zatekli požar u uznapredovaloj fazi, vozila su bila u plamenu, a i sukljala je ogromna koncentracija crnog dima. Gašeći vozila, vatrogasci su istodobno mlazovima vode radili na tome da se spriječi širenje požara iz garaže na stambeni dio lukszuzne kuće. Za oko 45 minuta požar je u potpunosti savladan, ali je dio vatrogasnih snaga i dalje ostao na mjestu događaja, iz preventivnih razloga.
– Uspjelo se u tome da se požar ne proširi izvan garaže – napomenuo je Igor Ravnić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Opatije, dok su njegove kolege raspremale opremu nakon okončane gasilačke akcije.
Zasad nije poznato što je uzrok požara. Okolnosti izbijanja vatre trebale bi biti jasnije nakon što bude obavljen policijski očevid.

Povezane objave

Pin It on Pinterest