Potres s epicentrom kod Ilirske Bistrice, dobro je streslo i u riječkoj regiji

29.07.2023. 20:30 | Rijeka, Rijeka & Regija

Večeras u 19 sati i 34 minute dogodio se potres s epicentrom u Sloveniji, kod Ilirske Bistrice, prema prvim saznanjima, koji se dobro osjetio i u riječkoj regiji.
Prve informacije govore da je potres bio magnitude 4.0 prema Richteru, kako navodi Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), odnosno, 3.9 po prvim informacijama slovenske državne agencije, koja pak navodi da je epicentar bio 12 kilometara od Jelšana. Kasnije objavljeni podaci večeras išli su čak do 4.4 po Richteru, dok je hrvatska Seizmološka služba objavila podatak o magnitudi od 4.2.
Epicentar potresa bio je 23 kilometra sjeverno od Rijeke i 14 kilometara istočno od Ilirske Bistrice, po preliminarnom izvješću EMSC-a.
“U Rupi se jako zatreslo”, “Tutnjava i vibracija 2-3 sekunde” (Viškovo), “Osjetilo se dosta, trajalo je 5-sekundi” (Marčelji), “Glasna tutnjava i podrhtavanje” (Podhum), “Zastenice, žestoko streslo”, “Iskočila sam iz kreveta od panike, prvo je slabo vibriralo, a onda je pojačalo, počela sam trčati van” (Brnčići), “Jako se osjetilo, izletjeli smo van s djecom. Užas” (Dražice), “Kratko i žestoko” (Gornji Zamet), “Dobro se zatreslo” (Kantrida),  neki su od mnogobrojnih komentara ostavljenih na platformi EMSC-a.

 

PO HRVATSKIM SEIZMOGRAFIMA MAGNITUDA 4.2

Večeras je objavljeno i da su u 19 sati i 34 minute “seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili prilično jak potres s epicentrom 7 kilometara sjever-sjeveroistočno od Klane, na granici Hrvatske i Slovenije. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnja EMS ljestvice.”

 

NEMA DOJAVA O ŠTETI I OZLIJEĐENIMA

Iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH večeras su izvijestili da je Županijski centar 112 zaprimio više od 40 poziva o potresu. Dojava o šteti i ozlijeđenim osobama dosad nema.

 

Najčitanije

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (600)

POKOPI NA GROBLJIMA (600)

SRIJEDA, 27. RUJNA 2023. TRSAT, 15.30Ante Maras (1947) TRSAT, 12.30Darko Petrović (1947) KOZALA, 13.30Ivan Vasilić (1948) DONJA DRENOVA, 16.30Ivan Čolakovac (1941) DRENOVA, 14.30Milutin Mitrović (1948) DRENOVA, 11.30Anton Pemper (1954) DRENOVA,...

Gradska knjižnica Rijeka krajem godine na novoj lokaciji

Gradska knjižnica Rijeka krajem godine na novoj lokaciji

Zgradu Gradske knjižnice Rijeka, u kojoj se izvode radovi unutarnjeg uređenja, obišli su danas riječki gradonačelnik Marko Filipović, ravnatelj Knjižnice Niko Cvjetković i privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanjem kulturu, sport i mlade...

Obilježeno  50 godina studija prava u Rijeci

Obilježeno 50 godina studija prava u Rijeci

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća Pravnog fakulteta u Rijeci obilježeno je 50 godina studija prava u Rijeci.Čestitke na 50 godina djelovanja i pohvale za kvalitetan rad uputili su državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, sudac...

Pin It on Pinterest