Vaterpolo klub Opatija obilježava 40 godina postojanja, sutra svečana akademija u Gervaisu

26.10.2021. 12:19 | Regija, Rijeka & Regija, Sport

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Opatija

Sutra, u srijedu, svečanom akademijom u KTC-u Gervais obilježit će se 40 godina od osnutka Vaterpolo kluba Opatija, najavili su na tiskovnoj konferenciji predsjednik kluba Danijel Premuš i dopredsjednik Gabriel Strižić.
– Klub je osnovan 28. listopada 1981. i stvarno iz današnje perspektive u ovoj godini možemo biti ponosni i sretni, uz sve uspone i padove koje smo imali u klupskoj povijesti. Prije svega u klubu su odgojene generacije i generacije vrsnih ljudi koji doprinose ovom gradu. Također, klub je postao pravi brend Opatije koji je iznjedrio sportaše zavidnog kalibra od kojih su čak tri igrača iz recentne povijesti bili sudionici Olimpijskih igara te donijeli kući nekoliko olimpijskih medalja. Deset godina je klub bio stabilni prvoligaš, u bivšoj državi dva puta je kroz ušicu igle ispadao iz ulaska u Prvu jugoslavensku ligu i mislim da nakon 40 godina možemo biti ponosni na sve rezultate koje je klub ostvario, naglasio je Danijel Premuš.

Priznanja zaslužnim članovima

Gabriel Strižić je istaknuo da će se na svečanosti dodijeliti priznanja zaslužnim članovima i prijateljima kluba te da su zbog epidemiološke situacije bili prisiljeni sve napraviti u ograničenim okolnostima uz pozivnice.
Uz domaćina, na svečanoj akademiji uzvanicima i gostima obratit će se Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije, te predstavnici Primorsko goranske županije i Hrvatskog vaterpolo saveza. Program će voditi Robert Ferlin, a nekoliko glazbenih brojeva izvest će Antonio Krištofić. Proslava će se održati uz poštivanje svih epidemioloških, poručio je Gabriel Strižić.

Nadaju se bazenu

Kako ističe Premuš, klub je u jednom trenutku bio pred gašenjem, ali danas je stabilan te se nadaju da će uskoro dobiti bazen.
– Moram stvarno istaknuti gospodina Matijevića koji je kritičnim situacijama došao u klub i stabilizirao ga. Mi u ovom trenutku u mlađim uzrasnim kategorijama imamo stotinjak članova kluba. Mislim da se sad stvorila jedna politička klima da dosanjamo naš san i da Opatija, ne samo mi, već grad, dobije bazen te da zatvorimo krug izgradnje sportske infrastrukture čime bi se zapravo Opatija mogla repozicionirati kao brand, a što bi se savršeno uklopilo u priču zdravstvenog turizma ove regije, dodao je Premuš te poručio da dugoročno bez sportske infrastrukture nema napretka niti značajnijih rezultata, a njegove riječi prenosi i Grad Opatija.

 

Povezane objave

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

Prošlo je 50 godina od nastanka crnohumorne groteske Maratonci trče počasni krug dramatičara i pisca Dušana Kovačevića te 40 od istoimenog filma u režiji Slobodana Šijana. U filmu su, pored isključivo muške loze Topalovića, likove utjelovila legendarna...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Pin It on Pinterest