“VAMA GLUMIMO”: kazališni program u Gradu Krku u ožujku donosi novu stand up komediju Željka Pervana “Nema meni domene”

05.03.2023. 19:06 | Mozaik, Novosti

Osma sezona kazališnih programa Centra za kulturu Grada Krka, znanog pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 17. ožujka, i to novom stand up komedijom hrvatskog komičara i duhovitog kroničara domaće političke i društvene scene Željka Pervana pod nazivom Nema meni domene. Dan nakon toga slijedi predstava za djecu Ružno pače (5+) u izvedbi Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić.

Željko Pervan već tri desetljeća slovi za jednog od vodećih hrvatskih komičara. Još od nastanka Zločeste djece, preko legendarne Večernje škole, pa sve do Pervanovog dnevnika, njegovi projekti, stand up nastupi i predstave ruše rekorde popularnosti i rasprodaju se gdje god da se ovaj glumac, scenarist i komičar pojavi. Željko Pervan komedijom Nema meni domene pripremio je dva sata svog urnebesnog izdanja.

– Nakon desetljeća života, konačno sam upoznao samog sebe, priznaje Pervan. – Znao sam se ja, onako iz viđenja; spavao, brijao se i hranio. Međutim, sada živim okrenut prema unutrašnjem meni. No, moju unutrašnju ljepotu vidjet ćete možda tek na obdukciji, ali to je adut ružnima kao što sam ja. Puno sam toga vidio u sebi, čak i obrisao neke predjele sebe, i sve to sročio u ovu ispovijed-predstavu – objašnjava Pervan.

Ciklus dječjih kazališnih programa nastavlja Ružno pače, predstava nastala prema motivima istoimene bajke, jednom od omiljenih lektirnih naslova poznatog danskog autora Hansa Christiana Andersena. U produkciji Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić ona je pretvorena u poučnu priču o prihvaćanju sebe i drugih. Međutim, ne o bezuvjetnom prihvaćanju već o spoznaji da smo različiti, ali i da se neprestano mijenjamo, rastemo i sazrijevamo. Priču iznose dva glumca koji kreiraju svijet u kojem žive dječak i njegova baka. Ona je vješta u kreiranju lutkica od svakodnevnih predmeta i drva, a tu je ljubav prenijela i svome unuku. U bakinoj radionici tako nastaju svakojaki likovi pomoću kojih će ispričati priču o jednom pačetu koje se smatralo ružnim, a zapravo je bilo… U ovoj lutkarsko-igranoj predstavi redateljice Ive Srnec Hamer, glume Matej Safundžić i Darija Vlajnić.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku. Ulaznice se mogu kupiti u Galeriji Decumanus.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest