Uručeni ugovori za financiranje rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, dobivaju 36 tisuća eura

21.02.2023. 13:08 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Župan Zlatko Komadina i zamjenik župana Petar Mamula uručili su članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina ugovore o financiranju njihova rada vrijedne 36.056 eura.

Župan Komadina naveo je kako je Primorsko-goranska županija prepoznatljiva po skladnom odnosu većinskog i manjinskog naroda te poznata kao multikulturalna i otvorena sredina. Pohvalio je dobro suradnju, a koja uključuje i podršku Županije kulturnom stvaralaštvu i radu udruga nacionalnih manjina manjina.

Dožupan Mamula istaknuo je da je 2023. izborna godina za manjine. Zoran Stanković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, sugerirao je da vijeća i predstavnici zajednički pozovu birače da se u što većem broju odazovu na predstojeće izbore, odnosno da konzumiraju prava koja su im zajamčena Ustavnim zakonom, a koji je lani obilježio 20. obljetnicu.

U ime potpisnika ugovora, Stanković je zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na kontinuiranoj podršci i predložio osnivanje manjinske koordinacije kao partnera Županiji u definiranju zajedničkih interesa nacionalnih manjina.

Na području PGŽ-a djeluje osam vijeća i pet predstavnika nacionalnih manjina, a ugovore su primili čelnici vijeća albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske, romske, slovenske, srpske i talijanske nacionalne manjine te predstavnici češke, mađarske, ruske, slovačke i ukrajinske nacionalne manjine.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest