Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Foto: PGŽ

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.

Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, redatelj i glumac David Petrović, glazbeni producenti Ivan Popeskić i Ivan Pešut, glazbenica Eni Jurišić i dizajner svjetla Deni Šesnić dok su na međunarodnoj razini nagrađeni Plesna grupa Flame i vizualna umjetnica Ana Vivoda.

“Da je lako, umjetnik bi bio svatko. Ova profesija iziskuje puno rada, talenta i naravno ljubavi. Teško se od toga živi, ali je vrijedno svake pažnje”, čestitao je laureatima župan Komadina koji je naglasio da Primorsko-goranska županija nastoji jednom godišnje okupiti umjetnike i na ovaj način im zahvaliti. “Mislim da je uvažavanje zajednice i ljudi koji žive kraj vas nešto što daje poticaj za dalje”, zaključio je župan.

Svečanosti je prisustvovala i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović koja je, pored čestitiki nagrađenima, izrazila zadovoljstvo da se svečanost održava u Kući halubajskega zvončara koju je nazvala malim hramom kulture. “Nalazimo se u prekrasnom objektu i drago mi je da imamo priliku biti domaćini svima vama koji stvarate kulturu i promičete kulturnu djelatnost i društvu ostavljate ono nešto što je materijalno nemjerljivo”, rekla je načelnica.

Okupljenima se, u ime nagrađenih, obratila Doris Kovačić, voditeljica PZM Kaplan koja je ukazala da je za kulturnjake protekli period bio izrazito izazovan, međutim, ako iza rada stoji ljubav i entuzijazma, sve je moguće, navela je Kovačić i od srca zahvalila Primorsko-goranskoj županiji koja prepoznaje rezultate te podržava i daje vjetar u leđa umjetnicima što je veliki poticaj za daljnji rad.

Nagrade su uručili župan Komadina i resorna pročelnica Sonja Šišić dok su prigodni program glazbenim izvedbama obogatili Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić. Dodjeli nagrada prisustvovala je i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Ukupni iznos nagrada za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu iznosi 20.700 eura, a dodijeljuju se najuspješnijima ustanovama, udrugama i fizičkim osobama s područja PGŽ-a koje na manifestaciji državne ili međunarodne razine u području kulture ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest