Umjetnica s Grobnišćine, Margareta Krstić iz Podkilavca, izlaže u prestižnoj rimskoj galeriji

Foto: Općina Jelenje

Samostalna izložba »Il Regno dei colori« (Kraljevstvo boja) Margarete Krstić iz Podkilavca otvorena je u prestižnoj i povijesnoj Galeriji Consorti u centru Rima u ulici umjetnika – čuvena Via Margutta smatra se jednom od najljepših i najkarakterističnijih rimskih ulica.

Na izložbi Margarete Krstić, koju je organizirala Svjetlana Lipanović, predsjednica Hrvatsko-talijanske udruge – Rim, može se razgledati 20 apstraktnih slika živog kolorita, oslikanih akrilom na platnu, različite tematike, koje su inspirirane morem, regatom »Fiumanka«, nebeskim prostranstvima, zvijezdama, igrom boja, tragičnom situacijom rata u Ukrajini predstavljenom krvavim, žitnim poljima i drugim, kao i osam manjih fotografija skulptura u keramici koje su na velikoj fotografiji. Skulpture su posvećene temama »Kako su se odijevali naši preci«, »Nevjeste kroz povijest«, jaslice u hrvatskim, narodnim nošnjama.

Otvorenju su prisustvovali Marina Šutalo, savjetnica u Veleposlanstvu RH pri Sv. Stolici, Augusto Consorti, vlasnik galerije, Murillo Missaci, djelatnik u novinarskom odjelu Sv. Stolice, Katerina Zoufalova, predsjednica Associazione Praga – Rim, i drugi. Izložba je pobudila veliku pažnju, posjetitelji su pohvalili su rad slikarice.

Izložba je, među ostalim, pod pokroviteljstvom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu, Veleposlanstva RH u Republici Italiji i Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest