Uhićeni serijski provalnici koji su “operirali” u Istri i u riječkoj regiji, ukrali su i kombi u Kastvu pa ga vratili natrag

24.02.2023. 12:15 | Crna kronika, Novosti

Foto: MUP

Službenici Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 35 i 31 godinu i nad 21-godišnjakinjom te utvrdili sumnju da su počinili 13 kaznenih djela. Osumnjičeni su osam kaznenih djela počinili na području Policijske uprave istarske i pet kaznenih djela na području Policijske uprave primorsko-goranske.

Troje osumnjičenih tereti se da su od listopada 2022. godine do veljače 2023. u različitim kombinacijama činili imovinska kaznena djela na području dviju županija, čime su pravne i fizičke osobe oštetili za više desetaka tisuća eura. Osumnjičeni su svoj pohod započeli na području Cerovlja, gdje su provalili u gospodarski objekt u vlasništvu 65-godišnjaka, iz kojeg su otuđili agregat, kopačicu i druge predmete, a nastavili su u Pazinu, gdje su iz objekta u vlasništvu 37-godišnjaka otuđili električne kablove i razne prehrambene proizvode. Ovdje su ujedno uzeli i teretni automobil Fiat kojeg su koristili u vožnji, a potom su ga vratili.

Na području Buzeta osumnjičeni su u dva navrata provalili u prostorije u vlasništvu pravne osobe te su otuđili 4.000 vodomjera, a u jednom slučaju su i neovlašteno uporabili teretni automobil Fiat koji su ondje zatekli. Još dva kaznena djela počinili su na području Poreča, gdje su iz skladišta pravnih osoba otuđili panel ploče i građevinske oplate te drugi građevinski materijal.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji sa službenicima   Policijske uprave primorsko-goranske pa je tako utvrđeno kako su osumnjičeni na području Primorsko-goranske županije počinili još pet kaznenih djela.

Prije počinjenja jedne teške krađe na području Poreča, osumnjičeni su u Kastvu neovlašteno uporabili teretni automobil Fiat koje su po dovršetku kaznenog djela ostavili ponovno u Kastvu. Također su u Kukuljanovu iz hale pravne osobe otuđili četiri stropne klime i 300 metara bakrenih cijevi, dok su u mjestu Lokve iz teretnog automobila Iveco otuđili motornu pilu.

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su obavili pretrage domova, poslovnih prostora i vozila na području Primorsko-goranske županije te su pronašli brojne predmete koji se povezuju s počinjenim kaznenim djelima. Između ostalog, policijski službenici pronašli su automatsku pušku Zagi, sastavni dio vatrenog oružja – tromblon za automatsku pušku i jedan komad puščanog streljiva.

Zbog sumnje da su počinili sedam teških krađa, tri kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, dva kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te jednu krađu, osumnjičeni 31-godišnjak i 21-godišnjakinja su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Istraga se nastavlja.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest