U ŽUPANIJI U ZADNJA TRI DANA OSAM SUDARA VOZILA S DIVLJAČI: u Kostreni srna naletjela na autobus, na Veprincu ozlijeđeni vozač i suvozač u autu

23.06.2022. 11:17 | Crna kronika, Novosti

U protekla tri dana policija na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se  osam sudara vozila s divljači.

Bliski susreti vozila s divljači zabilježeni  su na području Fužina, Kostrene, Matulja, Mošćeničke Drage, otoka Krka, Veprinca i Vrbovskog,  gdje je na vozila naletjela srneća divljač.

U prometnoj nesreći u Kostreni srna je naletjela na autobus, dok su u svim ostalim događajima sudjelovala osobna vozila. Vozač osobnog vozila koji je u ponedjeljak sudjelovao u nesreći na području Veprinca pritom je  lakše ozlijeđen, kao i njegov suvozač. Ukupna materijalna šteta u nesrećama procjenjuje se  na oko 78 tisuća kuna.

“U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, navode iz policije. 

Povezane objave

Pin It on Pinterest