U zapadnom dijelu Rijeke počeli radovi u sklopu 1,8 milijardi kuna vrijednog projekta uređenja vodoopskrbe i odvodnje

16.12.2021. 19:11 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

Projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ predstavlja jedno od najvećih ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj

U sklopu 1,76 milijardi kuna vrijednog EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, zapadno od čvora Diračje počeli su prvi radovi na izgradnji i optimizaciji postojećeg sustava javne odvodnje Rijeka-Zapad.

Projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ predstavlja jedno od najvećih ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj, a njime je predviđena izgradnja uređaja drugog stupnja pročišćavanja otpadnih voda na Delti, gradnja i rekonstrukcija oko 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica uz izvođenje radova na oko 100 kilometara javne vodoopskrbe u dva grada – Rijeci i Kastvu te tri općine – Viškovo, Čavle i Jelenje, koji čine područje aglomeracije Rijeka. Radovi na ovom složenom projektu podijeljeni su u sedam grupa, uz izgradnju uređenja za pročišćavanje otpadnih voda, a danas je na lokaciji podno riječke obilaznice, zapadno od čvora Diračje, obilježen početak radova u sklopu prve grupe radova.

Simbolične prve lopate materijala u iskop budućeg rasteretnog kanala sustava odvodnje ubacili su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini.

Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo početkom radova na jednom od najvećih vodno-komunalnih projekata u Hrvatskoj.
„Osim što će se podignuti standard komunalne infrastrukture, provođenje ovih radova omogućit će očuvanje kvalitete vode za piće, ali i unapređenje kvalitete mora za kupanje. S obzirom na vrijednost ulaganja i dalekosežnost utjecaja projekta, možemo reći kako se radi o generacijskom projektu“, kazao je gradonačelnik Rijeke Filipović, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u dosadašnjoj realizaciji projekta, kao i u izvođenju fizičkih radova koji su upravo započeli.

Očekivano trajanje radova je tri godine, a kako će se niz radova izvoditi i na prometnicama, gradonačelnik Filipović zamolio je građane za strpljenje.

„Veselimo se što konačno krećemo s intenzivnijim radovima na EU projektu aglomeracije Rijeka, koji pripremamo od 2013. godine, kada je započela priprema dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih problema“, kazao je direktor Marochini.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest