U Viškovu počeo raditi prometni redar, do 1. svibnja vozačima samo upozorenja

Ovog mjeseca u Viškovu je s radom počeo prometni redar. Time je Općina Viškovo iskoristila mogućnost koju pruža Zakon o sigurnosti prometa na cestama pa će tako, osim policije, promet u mirovanju na području najveće hrvatske općine po broju stanovnika nadzirati i Saša Ilijaš. Riječ je o educiranom i iskusnom službeniku koji je proteklih šest godina na poslovima prometnog redara proveo u riječkom prometnom redarstvu.

Prometno redarstvo Općine Viškovo bavit će se poslovima nadzora i premještanja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila odnosno nadzorom prometa u mirovanju koji se temelji na Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Do 1. svibnja predviđeno je upoznavanje vozača s počinjenim prekršajem, odnosno izdavanje upozorenja o počinjenom prekršaju. Nakon toga, prometni redar će početi sankcionirati prometne prekršaje u dijelu nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.

„Naš cilj nije kažnjavanje vozača, nego uvođenje reda i podizanje razine prometne kulture. Najčešći prekršaji u prometu u mirovanju su zaustavljanje i parkiranje na autobusnim stajalištima, na pješačkim prijelazima, na nogostupu ili u pješačkoj zoni. Obilaskom terena prije uvođenja prometnog redarstva, kada smo analizirali svrhu i opravdanost uvođenja takve vrste nadzora, nerijetko smo nailazili na vozače koji su se zaustavljali i parkirali suprotno vertikalnoj prometnoj signalizaciji, odnosno nisu poštivali znakove zabrane zaustavljanja i parkiranja, zaustavljanja i parkiranja u raskrižju, na komunalnim prolazima i prilazima, kolnim ulazima u zgrade, dvorišta ili garaže. Prometni redar će posebnu pozornost posvetiti zaustavljanju i parkiranju na mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom“, ističe općinski resorni voditelj Tibor Tramišak.
Nadzor nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila obavljat će se na cijelom području općine Viškovo, s posebnim naglaskom na centar, odnosno potez od Marinića do Gornjih Sroka.

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

PETAK, 20. svibnja TRSAT, 13.30Ivan Maričić (1925) DRENOVA, 14.30Franka Knežić (1943) DRENOVA, 13.30Đuro Dešić (1939) SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest