U Vinodolskoj općini uhićen 40-godišnjak osumnjičen za dizanje u zrak bankomata u Josipdolu i Drežnici iz kojih je oteto 160 tisuća kuna

09.01.2023. 14:47 | Crna kronika, Novosti

Foto: MUP

Na području Vinodolske općine pronađen je i uhićen 40-godišnji muškarac koji se sumnjiči da je prvih dana ove godine eksplozivom demolirao dva bankomata na ogulinskom području iz kojih je ukrao oko 160 tisuća kuna.
Kriminalističkim istraživanjem, kojeg su proveli službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s djelatnicima Policijske uprave primorsko-goranske, 40-godišnjak se tereti da je 1. siječnja provalio u objekt lokalne samouprave u Josipdolu, a potom aktiviranjem eksplozivne smjese (TNT) oštetio bankomat iz kojeg je otuđio oko 160.000 kuna. Također, 40-godišnjaka se sumnjiči i da je 8. siječnja u mjestu Drežnica provalio u prostorije udruge i uporabom eksplozivne smjese, a s ciljem nasilnog otvaranja bankomata, pokušao provaliti u uređaj, u čemu nije uspio, te se udaljio s mjesta događaja.
Brzom intervencijom policije i suradnjom službenika karlovačke i primorsko-goranske PU osumnjičeni 40-godišnjak uhićen je ubrzo nakon drugog delikta.
Utvrđeno da se osumnjičeni s mjesta događaja udaljio motociklom na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Kod njega su pronađene stvari i predmeti kojima se služio pri izvršenju kaznenog djela, među kojima su bile i detonatorske kapisle. Temeljem naloga suda izvršena je i pretraga doma na području Primorsko-goranske županije kojim se osumnjičeni koristi te je pronađeno više tisuća eura, oko 9 grama marihuane te stvari i predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.
Osumnjičeni 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i u nadležno državno odvjetništvo. Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog, izvijestila je policija.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest