U utorak Opatijski sportski dan, organizirano i vježbanje uz glazbu pod vodstvom trenera Marija Mlinarića

10.09.2023. 10:05 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

„Odjenite bijelu majicu, pridružite nam se u utorak u Sportskoj dvorani, recite „DA“ sportu i proslavite Opatijski sportski dan i Hrvatski olimpijski dan“, poručili su organizatori Opatijskog sportskog dana.

Na konferenciji za medije jubilarni 10. Opatijski sportski dan najavili su predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina, ravnateljica OŠ „R. K. Jeretov“ Opatija Milana Međimorec, direktor KŠR Gorovo Dalibor Korenić, dječja gradonačelnica Lana Golubović i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

Deseti po redu Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u utorak, 12. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković s početkom u 11 sati, a manifestacijom će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan, koji se tradicionalno slavi 10. rujna.

Program će započeti u 11 sati, kada će nakon uvodnih pozdravnih govora  kadeti Vaterpolo kluba „Opatija LRH“, viceprvaci Kupa Hrvatske, svečano podignuti Olimpijsku zastavu. Prostor u dvorani bit će prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima će više od trideset udruga s područja Grada Opatije demonstrirati olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motivirati posjetitelje na bavljenje sportom uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program.

Učenici sedmih i osmih razreda krenut će u šetnju povijesnim stazama Opatije u pratnji vodiča iz KŠR Gorovo. Učenici nižih razreda upoznat će se s ponudom i radom opatijskih sportskih udruga, isprobati razne sportove te se okušati u zabavnim rekreativnim igrama u Decathlon zoni. Nakon prezentacija sportova i udruga svi sudionici i posjetitelji uključit će se u zajedničko vježbanje uz glazbu pod vodstvom poznatog trenera Marija Mlinarića. Na trgu ispred dvorane održat će se prezentacija Automobilističkog kluba Opatija motorsport, pokazna vježba Vatrogasne mladeži DVD-a Opatija i društvene igre Društva „Naša djeca“ Opatija.

 Sportski savez grada Opatije predstavit će prigodnu publikaciju „Reci DA sportu u Opatiji“ koja donosi retrospektivu proteklih obilježavanja Opatijskog sportskog dana, pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, a koja će se besplatno podijeliti svim učenicima i posjetiteljima.

Na manifestaciji će više od 30 opatijskih udruga (sportskih, ali i ostalih koje rade s djecom) predstaviti široku lepezu sportova i ostalih aktivnosti koje se nude djeci u Opatiji.

 

U obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i proslavu 10. Opatijskog sportskog dana uključila se i Turistička zajednica grada Opatije te poziva sve građane, naročito djecu i njihove roditelje da se u subotu, 16. rujna pridruže aktivnosti besplatnog nordijskog hodanja, kojom počinje i jesenski program aktivnih šetnji kroz povijest Opatije. Šetnja se provodi uz stručno vodstvo licenciranih voditelja nordijskog hodanja KŠR Gorovo, a okupljanje je ispred Vile Angioline u 10 sati.

 

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest