U tunelu Pećine izgorio autobus Autotroleja, vozač se nagutao dima, pa prevezen u bolnicu

19.11.2021. 12:21 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver , Foto: Facebook, Fiore Vežnaver

Autobus Autotroleja uništen je u požaru koji ga je jutros zahvatio u tunelu Pećine na dionici ceste DC 404. Vozač autobusa nagutao se dima, pa je prebačen na bolnički Hitni trakt, ali posljednje informacije govore da je za njega sve dobro prošlo.
– Još tijekom jutra vozač je otpušten iz bolnice – izjavila je za portal Burin glasnogovornica Rijeka plusa Kristina Prijić.

Velika koncentracija dima u tunelu, vatrogasci nisu mogli prići sa zapadne strane

U autobusu marke MAN nalazio se, srećom, samo vozač, tako da je izbjegnuta potencijalno mnogo opasnija situacija. Autobus je krenuo s Delte, na prigradskoj liniji Kraljevica-Ožlak, i trebao je s prve postaje Ožlak krenuti u 5.45 sati, kada ga je zahvatila vatra.
Prema prvim pretpostavkama, vatra je krenula iz prostora motora. – Moglo bi biti tako da se uzrok požara krije u motornom prostoru, ali bi zasad bilo preuranjeno to konstatirati, dok se ne rasvijetle okolnosti izbijanja požara – kazala je glasnogovornica Prijić.
Vozač autobusa je, kada je uvidio da je planuo požar, zaustavio vozilo, te su odmah alarmirani vatrogasci. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke pohitali su na mjesto događaja trima vozilima, ali se autobusu u plamenu, zbog velike koncentracije dima, nije moglo prići sa zapadne strane, već samo s istočne. Požar je relativno lako i brzo pogašen, ali je zadimljenje u tunelu bilo veliko, pa je cestarska tvrtka poradila na pojačanoj ventilaciji tunela.

Povučena iz prometa ostala četiri takva autobusa 

Zbog požara i intervencije gasitelja, tunel Pećine je neko vrijeme bio zatvoren za sav promet, a kasnije se promet odvijao jednom trakom, dok autobus nije s mjesta događaja odvezen u garažu Autotroleja na Školjiću, a cesta očišćena.

Autobus MAN Lion’s regio proizveden je 2007. godine. Iz preventivnih razloga, Autotrolej je nakon požara  iz prometa povukao ostala četiri takva autobusa, poslana su na izvanredni pregled kako bi se provjerilo da li je s njima sve u redu. 

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest