U subotu dječje otvorenje Kuće halubajskega zvončara

Kuća halubajskega zvončara poziva najmlađe posjetitelje da u subotu, 4. svibnja, u 10 sati dođu na adresu Dovičići 1B i postanu dio Dječjeg otvorenja. Ono  donosi pregršt zabave: cirkus Marka klauna, Harlequins Show (Emilio Alcantara i Nives Soldičić), lov na blago i zanimljive kreativne radionice, cjelodnevnu zabavu uz glazbu u parku skulptura, slatka iznenađenja i nastup mićih Halubajskih zvončara.

Najmlađi posjetitelji će se u sklopu Dječjeg otvorenja moći upoznati s tradicijom zvončara kroz tri radionice. Tako će radionica Zvončuka, inspirirana tradicijom zvončara, istraživati simboliku zvona i bačuke te stvoriti nešto novo – zvončuku.
Na ovoj radionici, inspirirani drevnim običajima i simbolima zvončara, polaznici će stvarati predmete koji spajaju tradiciju s kreativnošću. Uz pomoć različitih materijala, poput drvenih štapova, zvonaca, trakica i perlica, svatko će izraditi svoju jedinstvenu zvončuku. Slijedi testiranje u borbi protiv zlih duhova, upravo u Kući halubajskega zvonačara. Oni najmlađi će na dječjem otvorenju imati priliku naučiti što je to Zmamorija i tko su likovi povezani s ovim pojmom. Na radionici Z-memory polaznici će izrađivati svoju inačicu popularne igre memory, koju će na kraju moći i zaigrati u parovima.

Kuću halubajskega zvončara dolazi otvoriti i Marko The Clown koji će nakon svog nastupa održati i radionicu cirkuskih vještina. Njegov nastup zakazan je za 15 sati, nakon čega će njegova radionica potrajati sve do 18 sati. Predviđen je i Harlequins show u kojem će Emilio Alcantara i Nives Soldičić uveseliti prisutne svojim šašavim humorom, uz akrobacije i žongliranje.Izvedba Harlequins showa zakazana je za 12 sati, a održat će se u parku Kuće halubajskega zvončara.

Kuća halubajskega zvončara ovakvim aktivnostima teži postati i mjesto – centar gdje se svakodnevno okupljaju djeca i roditelji te konzumiraju kulturne i umjetničke te druge sadržaje, koji su u direktnoj vezi sa tradicijom ovih krajeva.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest