POČAST ŽRTVAMA VUKOVARA I ŠKABRNJE: delegacije Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke položile vijence na grobljima Trsat i Drenova te na Mostu branitelja

18.11.2021. 15:16 | Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B. , Foto: PGŽ, Grad Rijeka

Delegacija Primorsko-goranske županije, predvođena županom Zlatkom Komadinom, položila je vijence i zapalila svijeće povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Županijsko izaslanstvo pijetet je iskazalo u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju na Drenovi te na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Delti.

“Danas je dan pijeteta svih građana Republike Hrvatske prema žrtvama i prema simbolu obrane Hrvatske na cijelom njezinom prostoru. Dan kada se s posebnom tugom sjećamo nevinih žrtava, pripadnika Hrvatske vojske i svih onih kojih više nema i koji su dali najvrjednije što su mogli, svoje živote. Sjećanje je važno da ne bismo zaboravili kakvu budućnost trebamo graditi zbog onih koji su dali svoje živote za obranu Domovine”, izjavio je župan Zlatko Komadina.

Za obranu domovine dali ono najvrednije – život

Delegacija Grada Rijeke, predvođena riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem, položila je vijence u Aleji branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova, na Mostu hrvatskih branitelja na Delti i na Spomeniku poginulim braniteljima na groblju Trsat. Polaganju vijenaca nazočili su i zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski kao i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj.

„Na današnji dan kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje važno je prisjetiti se svih žrtava Domovinskog rata, onih koji su za obranu domovine dali ono najvrednije što imaju, svoj život. Danas odajemo zahvalnost i svim onima koji su sudjelovali u ratu kojim je izborena hrvatska samostalnost. Rijeka i Primorsko-goranska županija dali su veliki obol Domovinskom ratu. Odaziv na mobilizaciju u našoj županiji bio je jedan od najvećih u Hrvatskoj. Primorci, Gorani i Riječani s Delte, s mjesta na kojem se danas nalazi Most hrvatskih branitelja odlazili su na ratišta diljem Hrvatske i dali su veliki doprinos samostalnosti naše zemlje“, rekao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Dan ponosa 

Vijence su položili i pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.
„Današnji dan je dan ponosa koji trebamo obilježavati zajedno i u što većem broju. Ovo je dan kada se prisjećamo svih onih koji su poginuli za samostalnost Hrvatske“, rekao je predsjednik veterana Vojne policije Primorsko-goranske županije Željko Selci.

 

 

 

 

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest