U Riperaju održana prva edukativna radionica Europskog tjedna za smanjenje otpada

22.11.2021. 17:00 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B. , Foto: Grad Rijeka

Komunalno društvo Čistoća nizom aktivnosti u prostoru Riperaja (Ivana Zajca 20b) od danas do četvrtka obilježava Europski tjedan za smanjenje otpada.
„Otpad ne stvaraj, stvari popravljaj!“, naziv je prvog dana festivala. Svi zainteresirani građani koji su sudjelovali u popravku svog predmeta u prostoru Riperaja na poklon su dobili oslikanu platnenu vrećicu.

Novo vrijeme za stare stvari

Europski tjedan za smanjenje otpada (EWWR) najveća je europska inicijativa koja promiče aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i gospodarenju otpadom, a ove godine se obilježava od 20. do 28. studenog.

KD Čistoća ovaj Europski tjedan obilježava festivalom „Novo vrijeme za stare stvari“ u sklopu kojeg se održava pet različitih aktivnosti namijenjenih svim dobnim skupinama građana, a sve s ciljem podizanja svijesti o smanjenju nastanka otpada. Na taj se način omogućava razmjena iskustava, vještina popravljanja te usvajanja praktičnih znanja ponovne uporabe i prenamjene koje sudionici mogu nadalje primjenjivati u svakodnevnom životu i time doprinijeti kako smanjenju otpada tako i razvijanju održivog društva.

Kružno gospodarstvo

Ovogodišnja glavna tema Europskog tjedna za smanjenje otpada je kružno gospodarstvo i njegova važnost za društvenu zajednicu.

Na sudjelovanje u obilježavanju se potiču svi, od lokalne samouprave, privatnih poduzeća, škola, organizacija civilnog društva, kao i sami građani, a sve s ciljem podizanja svijesti o važnosti smanjenja otpada, ponovnoj uporabi proizvoda te poticanju na pravilno postupanje s otpadom, objavio je Grad Rijeka.

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

PETAK, 20. svibnja TRSAT, 13.30Ivan Maričić (1925) DRENOVA, 14.30Franka Knežić (1943) DRENOVA, 13.30Đuro Dešić (1939) SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest