U riječkom KBC-u predstavljen uređaj za dijagnostiku vrijedan više od pola milijuna kuna

03.05.2022. 16:33 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: KBC Rijeka

Zahvaljujući sredstvima doniranim od strane Zaklade Maria Krocker-Tuskan iz SAD-a, KBC Rijeka nabavio je 550.000 kuna vrijedan sofisticirani višenamjenski uređaj za dijagnostiku periferne mikrocirkulacije TIVITA namijenjen liječenju pacijenata.

Na predstavljanju uređaja u Zavodu za podvodnu i hiperbaričnu medicinu na lokalitetu Sušak ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić zahvalio se Zakladi na brizi za zajednicu, naglasivši da ukupna vrijednost donacije iznosi 972.000 kuna, te će drugi dio donacije biti iskorišten za nabavku digitalnog dermatoskopa.

Zamjenica ravnatelja dr. sc. Diana Maržić je govoreći o opremanju istaknula da ove godine KBC Rijeka zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva ulaže 36 milijuna kuna u novu opremu koja će podići razinu zdravstvene usluge za pacijente.

O važnosti doniranog uređaja za rad Zavoda za podvodnu i hiperbaričnu medicinu govorio je njegov pročelnik dr. Boris Reinić koji je podsjetio da je upravo KBC Rijeka otvorio prvi hiperbarični centar u javnom zdravstvu koji već godinama uz multidisciplinarni pristup pacijentima pruža najbolju moguću uslugu.

Karakteristike i funkcionalnost samog uređaja za dijagnostiku periferne mikrocirkulacije TIVITA predstavio je dr. Mario Franolić, specijalist hitne medicine i liječnik na Zavodu. Riječ je o tehnološki inovativnom vrhunskom uređaju za slikovnu prezentaciju i evaluaciju statusa perifernog tkiva, prije svih kroničnih rana i okolne kože koji podatke prikazuje u vrlo kratkom vremenskom intervalu od samo 10-ak sekundi.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) PONEDJELJAK, 23. svibnja DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest