U riječki zatvor smješten 45-godišnjak koji je harpunom iz podvodne puške pokušao ubiti čovjeka, inače je instruktor ronjenja i ima obrt za podvodne radove

25.08.2023. 18:40 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

U riječki zatvor smješten je danas poslijepodne Marin Fajs (45) iz Rijeke, osumnjičen da je harpunom iz podvodne puške pokušao ubiti sedam godina starijeg muškarca kojem je prije toga i prijetio. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke.
Nemio slučaj u kojem je korišteno podvodno oružje dogodio se u Rijeci prije dva dana, u srijedu, kada je – prema dosadašnjim sumnjama – Fajs u pravcu 52-godišnjaka ispalio harpun iz podvodne puške. Pritom je došlo do oštećenja prozorskog stakla, a 52-godišnjak u ovom događaju, srećom, nije ozlijeđen.


Neslužbeno se saznaje da je žrtva pokušaja ubojstva – kako se trenutno kvalificira slučaj – čovjek koji je u bliskom odnosu s osobom koja je ranije bila dio obiteljskog kruga osumnjičenika.

Iz Državnog odvjetništva je priopćeno kako se 45-godišnjak sumnjiči da je u srijedu u Rijeci s mobitela poslao više prijetećih poruka 52-godišnjaku te došao na adresu njegovog prebivališta, pa ispred prozora vikao i psovao te ga vrijeđao i ozbiljno mu prijetio. Kada je 52-godišnjak podigao roletu na prozoru, okrivljenik je, po dosadašnjim sumnjama, u namjeri da ga usmrti, ispalio prema njemu harpun iz podvodne puške koji je probio prednje staklo prozora, ali se zaustavio na stijenci unutarnjeg stakla.

Napadač je nakon toga, kako navodi policija, napustio mjesto događaja, ali ga je policija istog dana pronašla i privela. Policija je navela i da je osumnjičeni istom muškarcu dan ranije putem mobitela uputio više prijetećih poruka i čekao ga u blizini mjesta stanovanja.

Okrivljeni muškarac se tereti i da je u srijedu uputio izravne prijetnje svojoj bivšoj supruzi te joj slao uvredljive i prijeteće poruke.

Prema saznanjima do kojih je došao portal Burin, osumnjičeni Marin Fajs je vlasnik obrta za podvodne radove registriran na adresi u Osječkoj ulici u Rijeci, a inače je ronilac i instruktor ronjenja. Na web stranici jednog hrvatskog kluba za podvodne aktivnosti navodi se i da on vodi školu ronjenja u tom klubu.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest