U riječke gradske dječje vrtiće upisana sva djeca s pravom prvenstva

25.06.2024. 16:50 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

U dječjim vrtićima Grada Rijeke – „Rijeka“, „Sušak“ i „More“ – trenutno nema neupisane djece s pravom prvenstva. Podaci se na djecu vrtićke i jasličke dobi, izvijestili su iz Grada Rijeke.

Temeljem lista upisa objavljenih 5. lipnja, upisana su djeca vrtićke dobi s pravom prvenstva, no na listi čekanja ostalo je djece jasličke dobi s pravom prvenstva. Nakon što su do 12. lipnja roditelji sve upisane djece pozvani uplatom akontacije potvrditi upis svog djeteta u vrtić, odnosno jaslice i nakon što su roditeljima djece neupisane u prvotno odabrane vrtiće ponuđeni upis u neku drugu skupinu ili vrtić, u tri gradske vrtićke ustanove ostalo je devet slobodnih mjesta u jasličkim kapacitetima te po 12 u vrtićkim i u talijanskim skupinama.

Svi roditelji djece neupisane u prvotno odabrane skupine ili vrtiće višekratno su kontaktirani, a od ukupne brojke od 120 pozvanih roditelja, 99 je odbilo, a 21 prihvatio upis u drugu skupinu ili vrtić. Ne popune li se slobodna mjesta s djecom s pravom prvenstva, upis će biti omogućen djeci koja se sljedeća nalaze na listi djece s ostvarenim pravom upisa u pojedine vrtiće. Također, do početka pedagoške godine uložit će se dodatni napori u to da, bude li moguće napraviti s obzirom na programe pojedinog vrtića, da se braća i sestre, upisani u različite vrtiće, smjeste u isti vrtić.

Iz Grada Rijeke podsjećaju kako je pravo prvenstva upisa definirano pravilnicima o upisu u dječje vrtiće Grada Rijeke te prema tim pravilnicima prednost pri upisu pod jednakim uvjetima ostvaruje dijete koje zajedno s oba roditelja, odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem ukoliko se radi o jednoroditeljskoj obitelji, ima prebivalište na području grada Rijeke; dijete kojem je dodijeljen skrbnik odnosno koje je smješteno u udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi, a nema prebivalište na području grada Rijeke, ako njegov skrbnik ili udomitelj ima prebivalište na području grada Rijeke, odnosno ako ustanova socijalne skrbi ima sjedište ili podružnicu na području grada Rijeke; te dijete koje je strani državljanin koje ima odobren najmanje privremeni boravak ili odobrenu međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj i živi na području grada Rijeke zajedno s oba roditelja, odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem ukoliko se radi o jednoroditeljskoj obitelji.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest