U požaru u marini u Malom Lošinju oštećeno pet plovila, jednoj osobi ukazana pomoć zbog opeklina

04.09.2023. 10:14 | Crna kronika, Novosti

Foto: Franjo Brašulj

U marini Poljana u Malom Lošinju u nedjelju poslijepodne došlo je do požara koji je zahvatio pet plovila na vezu. Pričinjena je  znatna materijalna šteta. Prve informacije govorile su da nema ozlijeđenih, no iz Hrvatske vatrogasne zajednice navode da je jedna osoba zadobila opekline. 
Prema dosad utvrđenom, vatra je najprije planula na jednom gliseru, a onda se požar proširio na još četiri susjedna plovila, vezana jedno do drugog. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Mali Lošinj pohitali su na mjesto događaja odmah nakon dojave, prvo javljanje govorilo je da gori plovilo na kojem su dvije osobe. Kada su stigli na mjesto događaja ispostavilo se da je vatra zahvatila više plovila, da se širi. Brzom intervencijom gasitelja požar je stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo daljnje širenje, a ubrzo je vatra i ugašena.
Okolnosti izbijanja požara još se rasvjetljavaju. U ponedjeljak ujutro trebao bi se nastaviti policijski očevid, u kojem će sudjelovati i protupožarni stručnjak, pa će se više znati o okolnostima u kojima je planula vatra.

 

TRI BRODICE U POTPUNOSTI IZGORJELE, JEDNA OSOBA ZADOBILA OPEKLINE

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) izvijestili su kako je dojavu o požaru brodica stigla u nedjelju u 13.24 sati. Požarom je zahvaćeno pet brodica dužine oko šest metara, od kojih su tri izgorjele u potpunosti. Uslijed požara jedna osoba je ozlijeđena (zadobila opekline) te je zbrinuta od strane Hitne medicinske službe. U gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom iz Javne vatrogasne postrojbe Lošinj. Intervencija vatrogasaca završila je u 14:23 sati, navode iz HVZ-a.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest