U povodu blagdana svetog Nikole u more položen vijenac

06.12.2021. 14:49 | Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

U povodu obilježavanja današnjeg blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, u more ispred riječke luke položen je vijenac u spomen na sve stradale i nestale pomorce.

Vijenac u more položili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, Zdravko Prebilić u ime Lučke kapetanije Rijeka, Marica Njegovan u ime Apostolata Riječke nadbiskupije, kapetan Kristijan Vukušić u ime Trgovačkog društva Plovput i povjerenik za pastoral pomoraca i selilaca monsinjor Matija Matičić, koji je uoči polaganja vijenca u more predvodio molitvu.

„Grad Rijeka već tradicionalno surađuje s Apostolatom mora Riječke nadbiskupije i svake se godine ovim simboličnim činom prisjećamo svih onih poginulih i nestalih pomoraca koji više nisu s nama, ali žive u našim mislima i sjećanjima“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski.

Zamjenica župana Marina Medarić naglasila je kako živimo u kraju koji je tradicionalno vezan uz brodogradnju, pomorstvo i ribarstvo.
„Ovdje ljudi žive uz more, s morem i od mora i štuju svetog Nikolu, stoga se svake godine na ovaj način i na ovaj dan prisjetimo onih pomoraca koji nažalost više nisu s nama“, dodala je Medarić.

Marica Njegovan podsjetila je na brojne brodove i njihove posade koji su nastradali diljem svijeta i naglasila kako se na ovaj način svih prisjećamo.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest