U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj svečani protokol za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

04.08.2023. 13:33 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PU Primorsko-goranska

Uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj proveden svečani protokol.

Načelnik Policijske uprave Hari Brnad sa suradnicima, uz  prisutnost predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata te ostalih djelatnika, zapalio je svijeće i položio cvijeće, odajući počast svim poginulim policajcima i ostalim braniteljima ispred spomenika poginulim pripadnicima Policijske uprave primorsko-goranske.

Uz to je izaslanstvo PU primorsko-goranske sudjelovalo i u protokolu te odalo počast poginulim braniteljima u Aleji poginulih branitelja i Središnjem križu na Centralnom gradskom groblju Drenova, kao i na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci zajedno s predstavnicima Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatske vojske i drugim izaslanstvima.

U sklopu protokola, a na sjećanje na VRO “Oluja” te sve poginule i preminule branitelje Domovinskog rata koji su svoje živote utkali u stvaranje slobodne nam domovine Hrvatske, služena je i sveta misa u Crkvi svetog Jeronima koju je predvodio policijski kapelan fr. Kristijan Gerbic.

Sutra, 5. kolovoza, na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, predstavnici Policijske uprave sudjelovat će i u tradicionalnom Mimohodu hrvatskih branitelja s područja primorsko-goranske županije u Opatiji i Rijeci. 

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest