U Opatiji World Wellness Weekend koji je Turističkoj zajednici Opatije i gradu dao titulu Wellness Championa za 2021.

16.09.2021. 16:49 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Opatija

World Wellness Weekend, međunarodno događanje koje promovira zdrav život i blagostanje, ove će se godine obilježiti i u Opatiji. Cilj World Wellness Weekenda jest ponuditi sigurne, zabavne, sportske, rekreativne i zdravstvene aktivnosti, s misijom stvaranja wellness programa dostupnih svima i olakšavanja usvajanja kvalitetnih životnih navika. Jubilarno, peto izdanje ove manifestacije održava se ove subote i nedjele i okupit će rekordan broj sudionika na gotovo 2.000 lokacija u 982 grada diljem svijeta. Opatija se uključila javnim aktivnostima, ali i prigodnom ponudom hotela i wellness centara, naglašava se u objavi na internetskim stranicama Grada Opatije.
Turistička zajednica grada Opatije za svoje sugrađane i posjetitelje grada organizira besplatno nordijsko hodanje, uz stručnu pratnju, koje će se održati u subotu, 18. rujna, sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. Predviđena je ruta Lungomarem do Ičića i natrag, a sudionicima su osigurani štapovi za hodanje.

Jesenske nordijske šetnje 

Ovim događanjem započinje program jesenskih nordijskih šetnji kroz povijest Opatije uz stručno vođenje, koje će se održavati svake subote do 18. prosinca. Višegodišnje ulaganje Turističke zajednice u ovaj vid razvoja turističkog proizvoda koji je fokusiran na zdravlje i aktivnosti u prirodi donijelo je i Turističkoj zajednici i Opatiji prestižnu titulu Wellness Championa za 2021. godinu koju dodjeljuje World Wellness Weekend. Tome je svakako pridonijelo i aktivno uključivanje hotelskih kuća i wellness centara s prigodnim ponudama – kazala je direktorica Suzi Petričić.

Obaranje Guinessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu

U World Wellness Weekend programu sudjeluju Thalassotherapia Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Amadria Park Hoteli, Hotel Navis i Villa Kapetanović, Senses Spa i Studio Veda. Istovremeno, u Opatiji se održava i konferencija Science4Health u organizaciji Thalassotherapije Opatija tijekom koje će značajan dio programa biti posvećen i Lifestyle medicini, a u sklopu programa konferencije održat će se i obaranje Guinessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu.

Praćenje svjetskih trendova 

Opatija se ovim programima posvećenim wellnessu, sportu i rekreaciji još jednom potvrdila kao vodeća destinacija zdravlja u regiji. Stoljetna tradicija renomiranog klimatskog lječilišta kontinuirano se nadograđuje putem inovacija te praćenjem svjetskih trendova u medicini i zdravstvenom turizmu, koji tako ostaje jedan od važnijih motiva dolaska u naš grad tijekom posezone i predsezone – istaknula je Petričić, čije riječi prenosi Grad Opatija.

 

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest