U Opatiji trodnevni program u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

01.08.2023. 10:10 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Povodom proslave 28. obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te vojno-redarstvene operacije Oluja u Opatiji je organiziran trodnevni program.

U petak, 4. kolovoza, održat će se tradicionalno polaganje vijenca u more na mulu u 8,00 sati u nazočnosti gradskih vlasti, Zastavnog voda UDVDR-a Opatija i braniteljskih udruga te građana. Slijedi polaganje vijenaca na spomenik poginulih branitelja Domovinskog rata ispred Ville Antonio, na opatijskom groblju, na spomeniku braniteljima u Voloskom te u Parku hrvatskih branitelja u Lovranu.

Na sam državni praznik, u subotu, 5. kolovoza,održat će se mimohod od križanja kod hotela Ambasador do Slatine s početkom u 19,30 kojem su pozvani priključiti se svi zainteresirani građani. Prigodni svečani program će uslijediti na Slatini u 20,00 sati.

U nedjelju, 6. kolovoza, u župnoj crkvi sv. Ane Volosko bit će služena sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

Organizatori proslave ovoga značajnog datuma novije hrvatske povijesti su UDVDR ogranak Opatija i Grad Opatija.

UDVDR Opatija 17. rujna ove godine organizira i posjet spomen obilježjima poginulim braniteljima Domovinskog rata u Lici, na kojima će njihovoj žrtvi biti odana počast.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest