U Opatiji otvoren Liburnia Film Festival

23.08.2023. 09:12 | Mozaik, Novosti

Foto: Grad Opatija

Hrvatskom premijerom filma „Kuća na Kraljevcu“ redatelja Pere Kvesića otvoreno je 21. izdanje Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, što će se u Opatiji održavati do subote, 26. kolovoza. Festival je otvorio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je izrazio vjeru u festival za koji se nada da će mu Mala ljetna pozornica uskoro biti premalena.
„Zbog ovog festivala Opatija je na filmskoj karti“, izjavio je Kirigin i zahvalio se organizatorima na trudu koji ulažu u festival iz godine u godinu.

Ove se godine na festivalu predstavljaju 33 dokumentarna filma iz hrvatske dokumentarne produkcije nastali u posljednje dvije godine, a svaki će film publici predstaviti autori i autorice te protagonisti i protagonistice. Prve festivalske večeri u konkurenciji su prikazani i filmovi „Espi“ (Ivan Grgur) te „Pero“ (Sara Alavanić). Hrvatsku je premijeru imao film “Snajka: dnevnik očekivanja” za koji je redateljica Tea Vidović Dalipi prije deset dana primila nagradu publike na DokuFestu u Prizrenu. Večer je zatvorio koncert zagrebačkog post-indie banda Tidal Pull.

Liburnia Film Festival održava se na nekoliko lokacija u Opatiji: na Maloj ljetnoj pozornici gdje se prikazuje večernji program, u Villi Antonio gdje se odvija poslijepodnevni program te u Caffe baru Eugenian koji će ugostiti Pića s autorima čiji su filmovi prikazani u konkurenciji za večer prije.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest