U novogodišnjoj noći u Rijeci privremena preregulacija prometa, dio središta grada zatvoren za motorna vozila

31.12.2022. 09:28 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Danas, u subotu, 31. prosinca, od 21 sat, pa do nedjelje, 1. siječnja, do 3 sata, u povodu organiziranog dočeka Nove godine na Korzu i zbog sigurnosti građana, u užem gradskom središtu bit će na snazi privremena regulacija prometa.

Motorna vozila neće smjeti prometovati u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom. U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, prema centru, ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca (do križanja s Veslarskom).

Promet će se odvijati sjevernim koridorom. Za trajanja privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.

U subotu od 20 sati uklonit će se sva vozila parkirana duž ulica Riva, Ivana Zajca i Adamićeva. Vozila će bez naknade uklonjena specijalnim vozilom pauk, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Lokacija premještanja vozila je HŽ Žabica, lokalitet ispod volte.

Mole se građani koji parkiraju automobile duž navedenih ulica da premjeste svoja vozila u subotu do 20 sati.

Taxi vozila će za vrijeme privremene regulacije prometa u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga, gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu.

U smjeru istoka, taxi vozilima će se osigurati stajalište u Ulici Ivana Pavla II., a daljnje prometovanje preko Ulice Slaviše Vajnera Čiče na sjeverni koridor ili preko Ciottine ulice u Ulicu Erazma Barčića i dalje na sjeverni koridor.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju jednosmjernom Adamićevom ulicom (smjer istok – zapad) propuštat će se do raskrižja Scarpine i Veslarske ulice te dalje Veslarskom ulicom i Ulicom Ivana Zajca u smjeru istoka, odnosno do Titovog trga gdje će se preusmjeravati sjevernim prometnim koridorom (ulicama: Školjić, Ivana Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio, F. la Guardia).

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju Krešimirovom ulicom do Žabice te dalje Ulicom Riva (smjer zapad – istok), preusmjerit će se preko Ulice A. Manzonia na sjeverni koridor. Autobusima u međugradskom autobusnom prometu omogućit će se prometovanje do Trga Žabica, čime će se osigurati funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest