U nesreći kod Lopara poginuo cestarski djelatnik, udario ga auto kojeg je vozio 22-godišnjak

14.10.2021. 18:54 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Fiore Vežnaver

Život je izgubio 45-godišnji djelatnik tvrtke Ceste Rijeka, doznaje se iz policijskih krugova. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji  događaja, nesreća se zbila nakon što je auto izašao iz desnog zavoja, našao se na ravnom dijelu ceste, a onda krenuo u lijevi zavoj. Policijski očevid je pokazao da je na početku zavoja auto udario u cestarskog djelatnika. U pozadini nesreće nalazi se neprilagođena brzina, navode iz policije

 

U tragičnoj prometnoj nesreći, što se jutros dogodila na području Lopara na otoku Rabu, smrtno je stradao djelatnik cestarske tvrtke, pokazao je policijski očevid. Život je izgubio 45-godišnji djelatnik tvrtke Ceste Rijeka, doznaje se iz policijskih krugova.
Teška nesreća na državnoj cesti dogodila se oko 9.15 sati, izvan samog naselja, u trenucima kada je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom, riječkih registarskih oznaka. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji nemilog događaja, nesreća se zbila nakon što je automobil izašao iz desnog zavoja, našao se na ravnom dijelu ceste, a onda krenuo u lijevi zavoj. Policijski očevid je pokazao da je na početku zavoja automobil udario u cestarskog djelatnika. Nesretnik je zadobio teške ozljede kojima je, nažalost, podlegao na mjestu nesreće. Na poprište događaja brzo je stigla je medicinska ekipa, ali se više ništa nije dalo učiniti za spas nesretnika.
U pozadini nesreće nalazi se “neprilagođena brzina”, za vozača se navodi da vožnju nije prilagodio uvjetima, bez opasnosti po druge.
Uobičajeno u ovakvim situacijama, nad tijelom tragično stradalog bit će obavljena obdukcija. S druge strane, vozač automobila je podvrgnut testiranju kako bi se utvrdilo nije li eventualno bio pod utjecajem alkohola.
O kaznenoj odgovornosti zasad je možda preuranjeno govoriti, no policija istražuje sve okolnosti nesreće, o kojima će onda ovisiti, podnese li se kaznena prijava protiv vozača automobila, i težina kvalifikacije kaznenog djela.

 

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest