U nedjelju u Permanima Skup armunikaši škole Nike Polesa

Foto: Domaća užanca

U nedjelju, 10. rujna, s početkom u 15 sati, u Permanima se održava 5. Skup armunikaši škole Nike Polesa, u organizaciji Udruge Domaća užanca i partnera Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav.
Iako je događaj izvorno trebao biti u lipnju, odgođen je zbog vremenskih neprilika, no ovaj vikend Udruga Domaća užanca priprema pravu poslasticu za sve zaljubljenike u zvuk harmonike.  Skup armunikaši međunarodnog je karaktera i na njemu nastupa stotinjak harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije. Zamišljen je kao predstavljanje rada škole Nike Polesa i postignuća učenika stoga na skupu sudjeluje i veliki broj djece.
Na skupu se gostima pruža prilika da iz prve ruke saznaju sve o tijeku i procesu proizvodnje harmonike ili da isprobaju svirati harmoniku zahvaljujući prezentacijama proizvođača harmonika Rutar, Alpen i Munda te Totter MIDI sistemima. Za večernji program zadužen je Ansambel Erazem. Osim kulturnog djela programa, predstavit će se Pivovara Morčić i OPG Jarbola Ružić, što posjetiteljima pruža mogućnost upoznavanje naših malih proizvođača vrhunskih pića. 
Pokrovitelji manifestacije su Općina Matulji, Grad Kastav, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Ilirska Bistrica i Primorsko-goranska županija.

 

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest