U nedjelju u Permanima Skup armunikaši škole Nike Polesa

07.09.2023. 16:16 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: Domaća užanca

U nedjelju, 10. rujna, s početkom u 15 sati, u Permanima se održava 5. Skup armunikaši škole Nike Polesa, u organizaciji Udruge Domaća užanca i partnera Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav.
Iako je događaj izvorno trebao biti u lipnju, odgođen je zbog vremenskih neprilika, no ovaj vikend Udruga Domaća užanca priprema pravu poslasticu za sve zaljubljenike u zvuk harmonike.  Skup armunikaši međunarodnog je karaktera i na njemu nastupa stotinjak harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije. Zamišljen je kao predstavljanje rada škole Nike Polesa i postignuća učenika stoga na skupu sudjeluje i veliki broj djece.
Na skupu se gostima pruža prilika da iz prve ruke saznaju sve o tijeku i procesu proizvodnje harmonike ili da isprobaju svirati harmoniku zahvaljujući prezentacijama proizvođača harmonika Rutar, Alpen i Munda te Totter MIDI sistemima. Za večernji program zadužen je Ansambel Erazem. Osim kulturnog djela programa, predstavit će se Pivovara Morčić i OPG Jarbola Ružić, što posjetiteljima pruža mogućnost upoznavanje naših malih proizvođača vrhunskih pića. 
Pokrovitelji manifestacije su Općina Matulji, Grad Kastav, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Ilirska Bistrica i Primorsko-goranska županija.

 

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest