U nedjelju Dječji karnevalski korzo u Opatiji, glavnom opatijskom ulicom provest će se 2.800 malih maškara

Foto: Grad Opatija

Jubilarni 25. Dječji karnevalski korzo održat će se u nedjelju, 5. veljače, i glavnom opatijskom ulicom provesti oko 2.800 malih maškara iz 25 grupa. Uz djecu iz vrtića, škola i udruga iz Primorsko-goranske županije, Opatijom će prodefilirati i gosti iz Istarske županije, Zagreba i Vrbovca.

Okruglo izdanje najveselije i najrazigranije opatijske manifestacije točno u 12 sati otvorit će Dječje gradsko vijeće Grada Opatije predvođeno dječjom gradonačelnicom Lucijom Čerinom. Nakon što dječju povorku od gradske tržnice do Slatine otvore Superjunaci za dječja prava, uslijedit će niz maštovitih i kreativnih maski u koje su mališani, njihovi odgajatelji, učitelji i roditelji uložili velik trud i kreativnost.

Pred opatijskom publikom pokazat će se Gljive muhare, Morske zvjezdice, Veseli pužići, Kišni razdraganci, Jagodice, Lopte, Vesele mmmmmeduze, Hobotnice, Halubajke va škornjah i mnoge druge atraktivne ideje.

Mališani će svoje kreativne maske predstaviti ispred pet pozornica duž karnevalske rute. Na prvoj pozornici, na tržnici, najavit će ih Mario Lipovšek Battifiaca uz gradonačelnika Fernanda Kirigina i pusnog gradonačelnika Duška Jeličića – Duleta. Slijede pozornice ispred hotela Pariz, preko puta Tiska i preko puta hotela Milenij uz najave Lene Stojiljković, Borne Šmera i Irene Grdinić. Na Slatini će male maškare dočekati okrijepa i zabava uz voditelja Dražena Turinu Šajetu.

– Dječji opatijski korzo ima dugu tradiciju i prva je dječja maškarana povorka u Hrvatskoj. Već više od četvrt stoljeća ovim događanjem slavimo maštu i kreativnost malih maškara, a simbolična je i situacija da upravo na jubilarnom 25. izdanju imamo točno 25 grupa, ali i gotovo rekordan broj sudionika. Posebno nas veseli da se ova razigrana priča vraća nakon dvogodišnje pandemijske pauze te smo sigurni smo da će zbog toga biti još veselija i atraktivnija. Pozivamo sve ljubitelje karnevala da nam se u nedjelju pridruže u Opatiji i podrže velik trud brojnih mališana, pozvala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Za vrijeme trajanja manifestacije, točnije od 11 do 16 sati, promet Ulicom maršala Tita bit će zatvoren na dionici od raskršća kod hotela Ambasador do kupališta Slatina. U istom vremenskom razdoblju, na potezu od zgrade Grada Opatije do raskršća kraj hotela Ambasador prometovat će se samo jednosmjerno prema Opatiji, dok će druga traka služiti za parkiranje autobusa sudionika manifestacije. U Ulici maršala Tita parkiranje je zabranjeno na dan Dječjeg karnevalskog korza u razdoblju od 8 do 16 sati.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest