U Kraljevici u sljedeća dva dana akcija uništavanja larvi komaraca, štakora i miševa, građani se pozivaju na pridržavanje naputaka

Na području Grada Kraljevice sutra i prekosutra, u ponedjeljak i utorak, provodit će se mjere dezinsekcije (uništavanje larvi komaraca) i deratizacije (uništavanje štakora i miševa). Obavljat će se na vanjskim površinama i zajedničkim dijelovima zgrada (stubišta, podrumi, pripadajuće vanjske površine).
“Ako štakori pojedu sve izložene otrovane meke, molimo Vas da odmah nazovete tvrtku Pestic na telefon 281-163 radnim danom od 7.30 do 15.30 sati”, poručuju građanima iz Grada Kraljevice.
“Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode, stanari se obvezno trebaju pridržavati sljedećih naputaka:

1. Surađivati s ekipom koja provodi suzbijanje štakora tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrov za štakore.
2. Odstraniti iz dvorišta i podruma smeće, a osobito otpatke hrane.
3. Za čitavo trajanje deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štakore.
4. Skloniti sve životinje, kućne ljubimce na sigurno mjesto gdje ne mogu doći do zatrovanih mamaca.
5. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce.
Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja, snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu”, poručuju iz Grada Kraljevice.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest