U Gradu Rijeci održan prijem za nagrađivanu plivačicu Meri Mataja

28.10.2021. 12:07 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za nagrađivanu plivačicu Plivačkog kluba Kantrida koja je početkom listopada osvojila peto mjesto u utrci na Svjetskom kupu u Budimpešti.
Meri Mataju primili su zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković. U ime Plivačkog kluba Kantrida, prisustvovali su predsjednik kluba Filip Gajski, dopredsjednik kluba, trener kadeta Sandro Bastiančić i glavni trener Dalibor Krebalj.

Čestitke plivačici na izvanrednim uspjesima 

Zamjenica gradonačelnika čestitala je mladoj plivačici na izvanrednim uspjesima te joj u ime Grada darovala knjigu pod nazivom „Kako čitati grad“ autorice Radmile Matejčić. Istaknula je da je izrazito impresionirana plivačkim uspjesima, trudom i motivacijom mlade sportašice i potvrdila potporu Grada u daljnjem radu Plivačkog kluba.
Predsjednik kluba Kantrida naglasio je veliku podršku Grada Rijeke te dodao kako se Klub trudi imati što više vrhunskih sportaša koji bi promovirali naš grad. Trener Krebalj dodao je i da je pitanje sporta pitanje na razini države – kako zadržati mlade sportaše i pomoći im da se što duže bave sportom. Naglasio je i da njihovi sportaši treniraju 24 sata tjedno, uredno izvršavaju sve svoje školske obveze te su pravi primjer motiviranih i uspješnih mladih ljudi.

Višestruka  državna prvakinja, polufinalistica svjetskog i europskog juniorskog prvenstva 

Meri Mataja višestruka je državna prvakinja, polufinalistica svjetskog i europskog juniorskog prvenstva u plivanju, nositeljica brojnih državnih rekorda, a početkom listopada ove godine u utrci Svjetskog kupa u Budimpešti osvojila je peto mjesto u disciplini pedeset metara prsno i to u konkurenciji svjetske elite koju je predvodila aktualna olimpijska pobjednica, Amerikanka Lydia Jacoby. Ona je i maturantica Prve Sušačke Hrvatske Gimnazije, a kontinuitet njezinog kvalitetnog i ustrajnog sportskog rada pokazuje gotovo sto osvojenih medalja na državnim prvenstvima i zapaženo sudjelovanje na najvećim svjetskim i europskim plivačkim smotrama u protekle tri godine, objavio je Grad Rijeka.

 

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest