U Dražicama svečano otvoren Stadion Fran Juretić Bekarov

Foto: Općina Jelenje

Danas je u Dražicama svečano otvoren stadion Nogometnog kluba Rječina koji od sada nosi naziv Stadion Fran Juretić Bekarov. Ovaj poseban događaj okupio je brojne mještane, članove kluba, obitelj Juretić te goste memorijalnog nogometnog turnira Bruno Ban, koji je ove godine organiziran po 28.  put.

Svečanost je započela simboličnim rezanjem vrpce na ulazu u stadion, čime je službeno obilježen novi naziv igrališta. Uz predsjednika kluba Maura Barčića, načelnika Općine Jelenje Roberta Marčelju, u ovom emotivnom trenutku sudjelovali su i članovi obitelji Juretić – sin Kristijan i supruga Jasminka, uz podršku svih članova Uprave kluba koji su neumorno radili na projektu.

Predsjednik Nogometnog kluba Rječina Mauro Barčić u svom govoru istaknuo je važnost ovog događaja za zajednicu i klub.

“Fran Juretić Bekarov bio je osoba koja je svojim predanim radom i ljubavlju prema nogometu dala nemjerljiv doprinos našem klubu. Njegova predanost održavanju igrališta bila je primjer svima nama. Danas, kada smo ispunili obećanje da će stadion nositi njegovo ime, osjećamo ponos i zahvalnost za sve što je naš Fran uradio za zajednicu”, rekao je Barčić.

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja  podsjetio je  na bogatu povijest kluba i značaj Frana Juretića.

“Nogometni klub Rječina ima dugu i ponosnu povijest koja počinje od 1960. godine. Kroz klub su prošli mnogi ljudi koji su svojim radom i angažmanom doprinijeli njegovom razvoju. Kada nas je Fran napustio, klub je inicirao ideju da stadion nosi njegovo ime, što smo mi svesrdno podržali. Njegov doprinos nije bio samo u održavanju igrališta, već i u izgradnji međuljudskih odnosa i radu te uzor mladeži”, istaknuo je Marčelja.

 Fran Juretić Bekarov, rođen 1950. godine, veći dio svog života posvetio je unapređenju sportske infrastrukture u zajednici. Kao volonter, redovito je održavao igralište  i stvorio reprezentativan travnjak koji je bio ponos kluba. Njegova predanost i neumoran rad za života donijeli su mu priznanje ne samo u općini Jelenje, već i šire. Ovim činom posthumno mu je dodijeljeno jedno priznanje.

“Uvijek je nezahvalno nakon dugog perioda dati prednost i istaknuti nekoga. Mi koji smo suvremenici i koji smo ga poznavali, znamo kakav je to bio čovjek – jedan vrlo dobar, kvalitetan, zdrav, ispravan, ne samo za održavanje već i za međuljudske odnose i odnose prema mladeži. Mislim da je pola sadašnje uprave počelo igrati na ovom travnjaku u mlađim uzrastima kad je Fran već bio na igralištu. Način na koji je on radio nije bio samo da se posao obavi”,  kazao je u svojem govoru načelnik Marčelja i uputio zahvalu njegovoj obitelji. “Osim Frana,   sudjelovala je cijela obitelj: sin,  unuci, supruga, pa čak i nevjesta.  Neka mu to bude na čast, na ponos. Njemu i „Ričini“, naglasio je načelnik Jelenja. 

 Nakon službenog dijela svečanosti, prisutni su uživali u 28. memorijalnom turniru Bruno Ban.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest