U Delnicama održan panel “Žene u zelenom – kako je biti poduzetnica u Gorskom kotaru?”

Foto: PGŽ

U sklopu panela “Žene u zelenom”, održanom u delničkoj gradskoj vijećnici u organizaciji Udruge Žene za Gorski kotar, okupile su se uspješne poduzetnice i vlasnice obiteljskih tvrtki iz Gorskog kotara, kako bi podijelile svoja iskustva i perspektive o poslovanju u ruralnom području. Na panelu su sudjelovale poduzetnice Larisa Bubanja Sarvaš, Antonia Čop, Maja Barić Vukonić, Andrea Malnar, Morana Jambrešić,  Davorka Frančišković,   Dubravka Šeremet i Irena Gec Andlar. U ime organizatora, uvodnu riječ  održala je Vesna Bartolović Stančić.

Panel “Žene u zelenom”  bio je prilika za razmjenu iskustava, ideja i inspiracija među ženama poduzetnicama u Gorskom kotaru, te za promociju važnosti ženskog poduzetništva u ruralnom razvoju. Na  panelu sudionice su raspravljale o prednostima i izazovima poslovanja u Gorskom kotaru, te su istaknule važnost povezivanja s lokalnom zajednicom. Razmatrane su teme kao što su održivost poslovanja, podrška ženskom poduzetništvu, te uloga žena u ruralnom razvoju. Posebno su se osvrnule na napore koje ulažu kako bi unaprijedile svoje poslovanje, kao i na inovativne pristupe i prilagodbe koje su primijenile u suočavanju s specifičnostima ruralnog područja. Panel je pružio inspirativne primjere uspješnih poduzetnica koje su svojim radom i vizijom doprinijele razvoju lokalne zajednice.

Panel diskusiju moderirala je županijska pročelnica  Ermina Duraj, koja je posebno istaknula zalaganje Primorsko-goranske županije u poticanju ženskog poduzetništva kroz posebne kreditne programe kao i pokroviteljstva kod organizacije ovakvih događaja koji su od iznimne važnosti za umrežavanje i razmjenu znanja i iskustava poduzetnika.

Događaj su uljepšale  izlagačice Jelena Milošević, pčelarica u vlastitom OPG Milošević, Davorka Frančišković sa svojim delicijama iz OPG Mrkvička, Maja Barić Vukonić sa rukotvorinama iz Goranskog Gift shopa, te Antonija Čop s prirodnim proizvodima maštovitih radionica obrta Garden’s gift, koje su u holu zgrade upriličile prodajnu izložbu delicija i rukotvorina iz vlastite proizvodnje.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest