U Brodogradilištu “3. maj” porinut ponton za dok “Viktora Lenca”

08.06.2024. 15:05 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

U Brodogradilištu 3. maj održano je porinuće Novogradnje 735 – pontona namijenjenog Doku 11 Brodogradilišta „Viktor Lenac“. Riječ je o prvom od dva ugovorena pontona koje 3. maj gradi, a dug je 78 metara, širok 24, a visok 8 metara.

Porinuću novogradnje 735 prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, uz župana Zlatka Komadinu,   gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, direktora Brodogradilišta 3. maj Edija Kučana, predsjednicu Uprave Viktor Lenac Sandru Uzelac i brojne druge uzvanike.

Ministar Butković naglasio je važnost ovog porinuća i čestitao svim uključenima u proces izgradnje, složivši se sa županom Komadinom da je rijedak slučaj da dva brodogradilišta u istom gradu surađuju na jednom projektu.

„Ovo nije samo veliki događaj za 3. maj, ovo je veliki događaj za Rijeku i Hrvatsku jer industrija je to koja je prošla uspone i padove kroz svoju prošlost, ali je pokazala žilavost i otpornost i to je nešto na što možemo biti ponosni.”

Župan Zlatko Komadina u svom je prigodnom obraćanju izrazio zadovoljstvo i istaknuo važnost suradnje dvaju brodogradilišta.

„Drago mi je biti u brodogradilištu gdje sam započeo svoj radni vijek da prisustvujem, po ne znam koji put, porinuću naših brodova i proizvoda 3. maja jer ovo je dokaz da se može. Vrlo je važno da je domaći naručitelj naručio kod domaćeg brodograditelja, to je nešto novo, ne tako davno viđeno u Republici Hrvatskoj“, izjavio je župan nadovaši kako je 3. maj simbol i Rijeke i brodogradnje u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Filipović gleda pozitivno na razvoj brodogradilišta. „3. maj utkan je u identitet ovoga grada i siguran sam da ima svoju budućnost u Rijeci.“ Direktor brodogradilišta Kučan zahvalio se županu na kontinuiranoj potpori, dok je predsjednica uprave Uzelac istaknula snažnu sinergiju dvaju brodogradilišta.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest