Tužiteljstvo podignulo optužnicu protiv Opatijca za tri razbojništva u trgovinama u Rijeci i Kastvu uz prijetnje plinskim pištoljem

22.07.2023. 17:28 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin, G. M.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Igora Banfića (36), s adresama u Opatiji i na Drenovi, tereteći ga za tri oružana razbojništva u kojima je oteto oko 670 eura.
Banfić je optužen da je tri delikta počinio u veljači ove godine – na Kozali, Drenovi i u Kastvu – i to dva istog dana, 22. veljače. Tereti se da je najprije tog dana, oko 13.25 sati, ušao u trgovinu “Krk” u Kastvu, u Ulici 128. brigade, prišao do pulta i – držeći u ruci plinski pištolj – djelatnici rekao: “Vadi novac iz kase! Daj novac!” Djelatnica je, prestrašena, otvorila blagajnu i iz nje izvadila 300 eura te ga predala razbojniku. On je pak, prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, na to rekao: “Daj još!” Prodavačica mu je odgovorila da nema više, pa se pljačkaš okrenuo i izašao iz trgovine.

 
Dosadašnja istraga je pokazala da je istog dana, oko 19.30 sati, izveo oružani prepad i u prodavaonici “VIP Maravić” u Baštijanovoj ulici u Rijeci. Tereti se da je ušao u trgovinu i usmjerio pištolj u djelatnicu, te prišao do pulta i rekao: “Vadi pare!” U tom trenutku u trgovinu je ušao jedan kupac, pa je razbojnik prema njemu okrenuo pištolj i naredio mu da izađe. Nakon toga se opet okrenuo prema prodavačici, približio joj se i ponovio: “Vadi pare!” Pištoljem je prodavačicu i udario po glavi, a onda od prestrašene djelatnice dobio 370 eura. Za to vrijeme se druga prodavačica nalazila u drugom dijelu trgovine, kod hladnjaka, i prema njoj je u jednom trenutku uperio pištolj. Nakon što je dobio novac, izašao je iz prodavaonice.


Treće razbojništvo za koje se tereti Banfić dogodilo se tri dana kasnije, 25. veljače, oko 8.15 sati, na Drenovskom putu, u trgovini “VIP Maravić”. Optužen je da je u trgovinu ušao s pištoljem, uperio ga u djelatnicu i više puta rekao: “Daj pare!” Prodavačica je odgovarala: “Nemam ništa”, našto je razbojnik ponavljao da mu preda novac, mašući oružjem. U jednom trenutku je u prodajni prostor ušla druga djelatnica, koja je rekla da mu se preda novac. Tada je prva djelatnica iz blagajne izvadila 40 eura i odložila novac na vagu. Razbojnik je uzeo novac, izašao iz trgovine i udaljio se u smjeru groblja.
Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se 36-godišnjaku produži istražni zatvor zbog opasnosti da bi, bude li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo.
Za delikte za koje se tereti prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest