Tužiteljstvo odbacilo kaznenu prijavu protiv vlasnika, konobara i trojice zaštitara noćnog kluba u Puntu okrivljenih za ozljeđivanje grupe Slovenaca

15.07.2023. 09:02 | Crna kronika, Novosti

Riječko Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje kojim se odbacuje kaznena prijava protiv petorice osumnjičenika koji se dovode u vezu s tučnjavom u noćnom klubu Onyx u Puntu na otoku Krku protekle subote u kojoj su ozlijeđena četvorica Slovenaca. Protiv sve petorice odbačena je prijava za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, a protiv jednog osumnjičenika zbog dva kaznena djela teške tjelesne ozljede i jednog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. Priopćeno je to danas portalu Burin iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.
“Nakon provedenog sudsko-medicinskog vještačenja utvrđeno je da su sve ozljede sudionika predmetnog događaja tjelesne ozljede lake naravi, a cijeneći intenzitet poduzetih radnji i sredstvo počinjenja, nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje naprijed navedenih kaznenih djela“, pojašnjavaju iz tužiteljstva razlog zbog kojeg su inkriminacije protiv petorice odbačene.
U praksi to znači da se protiv osumnjičenih više neće voditi kazneni postupak, te da je slučaj u tom smislu stavljen “ad acta”.

Naša neslužbena saznanja govore da su kazneno prijavljeni i bili osumnjičeni vlasnik tvrtke koja vodi klub, njegov sin koji je tada radio kao konobar i trojica zaštitara (redara). Vlasnik kluba, njegov sin i jedan zaštitar su bili uhićeni za subotnjeg poslijepodneva nakon ekscesa u klubu, a u nedjelju ih je policija i privela na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo. Ni za koga nije predložen i određen istražni zatvor, tako da nitko nije bio smješten u “Via Romu”, iako su neko vrijeme bili u policijskom pritvoru koji je mogao trajati do 24 sata.

Policija je nakon događaja izvijestila da se traga za ostalom dvojicom osumnjičenih, koji nisu uhićeni prošle subote, ali nakon najnovijeg razvoja događaja više nema razloga da budu na listi osoba za koje je na snazi potraga.

U ekscesu, do kojeg je došlo oko 1 sat u noći na prošlu subotu, ozlijeđena su četiri slovenska državljana kojima je medicinska pomoć pružena u KBC-u Rijeka i nakon toga su otpušteni iz bolnice.
Nakon incidenta u klubu, tijekom prošlog subotnjeg prijepodneva pojavila se videosnimka tučnjave u klubu koju su objavila 24 sata, na kojoj se može vidjeti kako se zaštitari (redari) grubo fizički obračunavaju s nekim posjetiteljima kluba.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest