Turčin s adresom u Njemačkoj smješten u riječki zatvor zbog silovanja partnerice u apartmanu

26.06.2024. 09:59 | Crna kronika, Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Portal Burin (ilustracija)

U riječki zatvor smješten je u utorak poslijepodne turski državljanin G. K. (44), pod sumnjom da je silovao svoju djevojku. Turčin je završio u ćeliji nakon što mu je sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao pobjeći. Određeno je i kako može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode ako uplati jamčevinu od 15 tisuća eura.
Turčin – za kojeg se navodi da ima prebivalište u Njemačkoj, a po zanimanju je čistač – osumnjičen je, osim za teško kazneno djelo protiv spolne slobode, i za nasilje u obitelji te tjelesnu ozljedu.

Muškarac se tereti da je svoju partnericu silovao u nedjelju poslijepodne, u pansionu na području Općine Raša u Istri, gdje su se nalazili na ljetnom odmoru. Sumnjiči se da je najprije svoju djevojku fizički napao u kupaonici, inzistirajući da ima spolni odnos. Ona je to odbijala zbog zdravstvenih razloga, no 44-godišnjak je bio uporan i izveo je spolni čin protiv njene volje, iako mu je ona govorila da prestane.

Turski državljanin se sumnjiči i da je još za nedjeljnog jutra bio vrlo nasilan prema svojoj partnerici, nakon što je nasilno ušao u kupaonicu gdje se tada nalazila. Bacio ju je na pod i gurnuo u kut kupaonice, gdje se ona od straha sklupčala i stavila svoje ruke preko lica. Nakon toga ju je dva puta udario po njenim rukama. Muškarac se tereti da je u daljnjih sat-dva u apartmanu vrijeđao svoju djevojku, govoreći joj da je kurva i laka žena te štošta drugo uvredljivo. Kasnije u nedjelju, kada su došli na plažu, nastavio ju je vrijeđati. Poslije toga, kada je vidio da je razgovarala s dvije žene i jednim muškarcem, počeo ju je optuživati da je koketirala s tim muškarcem, pa je nastavio vrijeđati pogrdnim atributima i govoriti joj da će je “razbiti”.

Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, Turčin je nastavio s maltretiranjem kada su u nedjeljno poslijepodne došli u apartman. Čim je otključala vrata sobe snažno ju je gurnuo unutra, a ona se sklupčala u kutu pored vrata. Uslijedio je njegov snažan šamar, od kojeg je nesretnica udarila glavom u zid. Poslije toga se, po dosadašnjim sumnjama, dogodilo i silovanje…

Posljednja epizoda grubog nasilničkog postupanja Turčina dogodila se u krugu nekadašnjeg autokampa na Preluku, u ranim jutarnjim satima ponedjeljka. U kamperu, u kojem su ostali prespavati, njegova partnerica je odbila imati s njim seksualni odnos, a on ju je počeo šamarati. Nakon toga joj je jednu ruku stavio preko usta, a drugom tukao. No, nesretnica je ipak u jednom trenutku uspjela pobjeći iz kampera i otišla tražiti pomoć od ljudi koje je zatekla u blizini. Nasilnik je pak došao za njom i snažno je udario u glavu. Ali, o ponašanju agresivnog 44-godišnjaka obaviještena je policija, muškarac je priveden i podvrgnut kriminalističkom istraživanju. Ozljede njegove žrtve su se, srećom, pokazale lakšim, nakon što je u pratnji policije zatražila liječničku pomoć.

Protiv rješenja o istražnom zatvoru osumnjičeni Turčin ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa njegovo izvršenje. Pritvoreni 44-godišnjak je već osuđivan. 

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest