Trgovački sud u Rijeci uskoro dobiva novu predsjednicu: Ika Mohorović odlazi, kandidatkinje za predsjednicu Vera Jelenović i Željka Štrk Vozila

20.09.2022. 10:19 | Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

Za desetak dana moglo bi se saznati ime nove predsjednice Trgovačkog suda u Rijeci. Naime, krajem rujna će Državno sudbeno vijeće (DSV) obaviti razgovore s dvjema kandidatkinja za ovu funkciju, a to su sutkinje Vera Jelenović i Željka Štrk Vozila.
U fotelju predsjednice Trgovačkog suda u Rijeci sjest će nova sutkinja nakon što je DSV donio odluku da Iki Mohorović, sutkinji i dosadašnjoj predsjednici Trgovačkog suda u Rijeci prestaje sudačka dužnost s 27. rujna ove godine, zbog navršenih 70 godina života, a istog dana odlazi i sa funkcije predsjednice suda. Sutkinja Ika Mohorović se na funkciji predsjednice Trgovačkog suda u Rijeci nalazi od kolovoza 2015. godine (prije toga je nekoliko mjeseci bila privremena predsjednica nakon odlaska u mirovinu Miljenka Kurobase), a u drugom mandatu izabrana je 2019. godine.

Vera Jelenović spominjana kao sutkinja s najviše stečajnih predmeta u državi

Obje kandidatkinje za novu predsjednicu suda, sutkinje su Trgovačkog suda u Rijeci. Vera Jelenović je sutkinja u odjelu stečajnih i izvanparničnih predmeta, a Željka Štrk Vozila sutkinja parničnog odjela u odjelu trgovačkih sporova.
Vera Jelenović je za sutkinju Trgovačkog suda u Rijeci imenovana u prosincu 1999. godine, a dotad je bila sudski savjetnik na tom sudu. Za nju je svojedobno u medijima objavljena vijest kako je sutkinja s najviše stečajnih predmeta u državi. U njenoj sudačkoj karijeri zabilježeno je, između ostalog, kako je svojedobno objavila otvaranje stečaja u brodogradilištu Kraljevica, stečaja u hotelskom poduzeću Jadran iz Crikvenice, a vodila je i ročišta oko stečaja crikveničkog Jadrankomerca.

Željka Štrk Vozila vodila i ročišta u sporu Grada Rijeke protiv Tržnica 

Željka Štrk Vozila je za sutkinju Okružnog privrednog suda u Rijeci imenovana u prosincu 1993. godine, a odluku je potpisao tadašnji predsjednik Zastupničkog doma Sabora Stjepan Mesić. Među velikim brojem predmeta koje je vodila sutkinja Željka Štrk Vozila može se izdvojiti i da su se pred njom svojedobno odvijala ročišta u sporu temeljem tužbe Grada Rijeke protiv Tržnica zbog, kako se tada pisalo u medijima, “utajenih” kvadrata. Arbitrirala je i u sporu, bici za vlasništvo nad dionicama opatijskih Liburnia Riviera Hotela između SN Holdinga i Hrvatskog fonda za privatizaciju. Mediji su pisali i o njenim ročištima u sporu oko udjela u Jadranskom pomorskom servisu.

Povezane objave

Županija umirovljenicima poklanja  predstavu „Casabianca“

Županija umirovljenicima poklanja predstavu „Casabianca“

Primorsko-goranska županija tradicionalno poklanja predstavu umirovljenicima povodom njihovog dana. Tako će u srijedu, 28. rujna, u 16 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku umirovljenici s područja županije moći pogledati predstavu „Casabianca“. Karte...

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

UTORAK, 27. RUJNA 2022. LOVRAN, 15.00Olga Petković (1935) KRIŽIŠĆE, 16.00Božidar Kučan (1958) VELI BRGUD, 13.00Celestin Afrić (1942) KLANA, 16.00Ivica Mrvčić (1954) SELCE, 13.00Marija Šimac (1932) NOVI VINODOLSKI, 16.00Tomislav Papić (1929) KRK,...

Pin It on Pinterest