TRAGIČNA NESREĆA NA CESTI VEPRINAC – TUNEL UČKA: vozač tegljača izgubio život nakon sudara s kombijem, krivac za udes teško ozlijeđen

11.08.2022. 10:22 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći što se rano jutros, oko 5 sati, dogodila na cesti od Veprinca prema tunelu Učka. Ozljedama zadobivenim u sudaru s kombijem  podlegao je 28-godišnji vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom, pulske registracije. Teško je ozlijeđen 22-godišnji vozač kombija “citroen”, zagrebačke registracije, dok je lakše stradao 63-godišnjak, vozač drugog kombija, marke “iveco”, riječke registracije.

Kombi ZG registracije prešao na suprotnu stranu i sudario se s kamionom 

Prva dojava o nesreći, trostrukom sudaru u kojem  su   sudjelovala dva kombija i tegljač-autocisterna s tovarom cementa, došla je nekoliko minuta nakon 5 sati. Policija je objavila kako je očevidom utvrđeno da je do tragičnog udesa došlo kada je 22-godišnji vozač kombija “citroen”,  vozeći iz  smjera Matulja prema tunelu Učka, u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu ceste. Koji trenutak kasnije sudario se  s kombijem “iveco”, što je dolazio iz suprotnog smjera. Nakon toga se prvi kombi frontalno sudario s kamionom cisternom, tegljačem MAN, pulske registracije,  koji se kretao nizbrdo, prema Matuljima. U trenucima što su uslijedili, autocisterna je udarila u zaštitnu metalnu ogradu uz desnu stranu ceste. Vozač teškog kamiona hitno je prevezen za bolnicu, ali mu se život nije uspio spasiti, unatoč naporima liječnika riječkog KBC-a. 

Priopćenjem su se oglasili i iz BINA Istre u kojem se, između ostalog, navodi da se tragedija začela kada je kombi, zagrebačkih  registarskih oznaka, koji se kretao  prema tunelu Učka,   u jednom trenutku  prešao na suprotni kolnički trak i okrznuo drugi kombi,  riječkih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Tragična nesreća dogodila se na ravnom dijelu ceste. Nakon žestokog sraza cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz ogradu i desni rub ceste.

DIJELOVI VOZILA RAZLETJELI SE NA SVE STRANE

Osim Hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenirali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne postrojbe, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač.

– Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske tvrtke – izjavio nam je jedan vozač koji je među prvima naišao na mjesto nesreće. – Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane – kazao je naš sugovornik, dok je policija dovršavala očevid.
Zbog nesreće i očevida, cesta od Veprinca do tunela Učka bila je  tri sata zatvorena za sav promet, sve do 8 sati, a nakon toga se promet odvijao naizmjence jednom trakom. Jutros u 9 sati još uvijek se promet odvijao otežano, još je u tijeku bilo uklanjanje smrskanog tegljača s prometnice. Promet ovom dionicom brze ceste normaliziran je, kako je objavio HAK, u 10.40 sati.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

UTORAK, 27. RUJNA 2022. LOVRAN, 15.00Olga Petković (1935) KRIŽIŠĆE, 16.00Božidar Kučan (1958) VELI BRGUD, 13.00Celestin Afrić (1942) KLANA, 16.00Ivica Mrvčić (1954) SELCE, 13.00Marija Šimac (1932) NOVI VINODOLSKI, 16.00Tomislav Papić (1929) KRK,...

Za Belu nedeju preregulacija prometa u Kastvu

Za Belu nedeju preregulacija prometa u Kastvu

Turistička zajednica Grada Kastva, organizator Bele nedeje, obavještava građane da će za vrijeme odvijanja ove manifestacije doći do preregulacije prometa na području Kastva. Od četvrtka, godine radi montaže štandova, bit će otežan promet u staroj gradskoj...

Pin It on Pinterest