Tragična nesreća kod restorana Dina u Matuljima: vozačica auta izgubila život u sudaru s tegljačem

29.04.2022. 16:50 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Vozačica automobila “daewoo calos”, riječke registracije, izgubila je život danas rano poslijepodne u izravnom sudaru s tegljačem na brzoj cesti kod restorana Dina u Matuljima. Prema prvim informacijama s mjesta stravične nesreće, u smrskanom automobilu smrtno je stradala 65-godišnja vozačica, koja je preminula na mjestu nesreće unatoč pokušajima da joj se spasi život.
Očevidom, kojeg su obavili djelatnici policije i zamjenik riječke Općinske državne odvjetnice, utvrđeno je kako je automobil prešao na lijevu stranu ceste i sudario se s tegljačem u vlasništvu tvrtke iz Matulja što se kretao u suprotnom smjeru.

Nesretnici nije bilo spasa

Tragična nesreća dogodila se oko 13.10 sati, na mjestu udaljenom nekoliko stotina metara od restorana Dina u smjeru tunela Učka, praktički na samom početku Istarskog ipsilona. Po saznanjima s mjesta događaja, automobil se kretao iz smjera tunela Učka prema Matuljima, kada je “daewoo” u jednom trenutku sa svoje prometne trake počeo prelaziti na lijevu stranu ceste. Zasad je nepoznanica zašto se to dogodilo, no, kada je to zamijetio, vozač tegljača, koji je dolazio iz suprotnog smjera, počeo je kočiti, ali se žestoki sudar nije mogao izbjeći. Vozač tegljača se odmah zaustavio, pokušao je pomoći ženi u smrskanom automobilu, priskočili su u pomoć i drugi koji su se prvi našli na mjestu događaja. Ubrzo su stigla i vozila dežurnih službi – Hitne pomoći, vatrogasaca, policije i Bina Istre – no, na kraju se, nažalost, mogla samo konstatirati smrt nesretne vozačice.

Vozač tegljača: Kočio sam, ali sudar nisam mogao izbjeći

– Vidio sam na desetak metara ispred sebe kako auto što mi dolazi u susret odjednom skreće ulijevo, na moju stranu i udara direktno u tegljač – priča nam nakon tragičnog događaja 44-godišnji vozač tegljača, u vrijeme dok su policija i državni odvjetnik obavljali očevid. – Nisam mogao izbjeći sudar… Kočio sam, ali tu nije bilo pomoći… Što je razlog prelaska auta na lijevu stranu ceste, ne znam. No, odmah sam zaustavio tegljač, izašao iz kabine, pa sam zajedno s još jednom gospođom izvukao iz auta nesretnu vozačicu. Nažalost, odmah je bilo jasno da ne možemo ništa učiniti… Inače, ja nisam išao velikom brzinom, uostalom tek sam uhvatio ubrzanje na blagoj uzbrdici nakon što sam krenuo sa čvora Matulji – rekao nam je vozač tegljača, još pod dojmom teške tragedije što se odigrala pred njegovim očima. Objasnio je da je vozio za Pulu, s tovarom ogrjevnog drva. Dodao je i kako je inače iz Brčkog, ali već četiri godine radi u matuljskoj tvrtki. Tegljač je u žestokom sudaru onesposobljen za daljnju vožnju, tako da bio prisiljen čekati zamjenski kako bi nastavio put.

Nije isključeno da je nesretnici i pozlilo

U daljnjem rasvjetljavanju tragedije na cesti trebao bi se utvrditi razlog zbog kojeg je automobil prešao na lijevu stranu kolnika, u čemu bi trebao biti ključan nalaz obdukcije. Nije isključeno ni da je nesretnoj vozačici u ključnim trenucima, prije sudara, pozlilo, konstatacija je što se mogla čuti na mjestu događaja.
Zbog teške nesreće i očevida, dionica od čvora Matulji prema tunelu Učka bila je zatvorena za sav promet oko dva sata.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Pin It on Pinterest