Turnir prijateljstva u briškuli i trešeti u Opatiji okupio sudionike iz 18 zajednica Talijana iz Hrvatske i Slovenije

22.05.2022. 13:22 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija, Zajednica Talijana Opatija

Turnir prijateljstva (Torneo dell’amicizia) u briškuli i trešeti, 43. po redu, u organizaciji Zajednice Talijana Opatija okupio je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković stotinjak sudionika iz 18 zajednica Talijana iz Hrvatske i Slovenije te goste iz Udruge mladih pri Talijanskoj uniji. Igraće karte „Triestine“ poklonila im je, kao i svih prijašnjih godina, tršćanska tvrtka Modiano.
Sudionike je pozdravila opatijska dogradonačelnica Kristina Đukić, koja im je poželjela dobrodošlicu u Opatiju te zahvalila organizatorima na trudu. U ime Zajednice Talijana Opatija prisutnima se obratila predsjednica Sonja Kalafatović.
Turnir prijateljstva u briškuli i trešeti održava se danas nakon dvije i pol godine pauze, a igra se od davne 1978. godine te je zamišljen kao veliko finale u kojem kartaške snage odmjeravaju pobjednici lokalnih turnira koji se održavaju u svakoj pojedinoj zajednici Talijana u Hrvatskoj i Sloveniji. Do 1998. godine, kada su održana čak četiri takva natjecanja u jednoj godini, turnir se održavao svake godine u drugom gradu, no od te godine domaćin mu je tradicionalno – Opatija.

Povezane objave

Pin It on Pinterest