Tjedan korejskog filma u riječkom Art kinu

14.11.2023. 16:30 | Mozaik, Novosti

Foto: Art kino

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Art kinu u Rijeci je počeo Tjedan korejskog filma. Riječka publika ima priliku do petka pogledati pet filmova južnokorejske kinematografije, a Tjedan je otvoren filmom „Bijeg iz Mogadishua“ redatelja Ryooa Seung-wana.

Otvorenju Tjedna korejskog filma prisustvovali su i veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Hong Sungwook i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan.  

„Film ima moć nadilaziti granice, povezujući ljude na dubokoj razini. Iskreno se nadam da će Tjedan korejskog filma ostati kulturni most koji će nam omogućiti da podijelimo ljepotu korejske kinematografije i ojačamo kulturne veze koje nas povezuju“, rekla je Krpan i dodala kako je prije samo nekoliko tjedana u Rijeci otvoren i počasni konzulat Republike Koreje. „Vjerujem kako ćemo i suradnjom s konzulatom dodatno učvrstiti prijateljske veze naših dviju zemalja“, kazala je Krpan.

U nastavku programa Tjedna korejskog filma danas   na veliko platno stiže dirljiva drama „Kim Jiyoung, rođena 1982“ u režiji Kim Do-young, nastala prema istoimenom književnom bestseleru. Kim Ji-yeong, obična žena u svojim 30-ima, vodi prosječan i normalan obiteljski život, no iznenadne promjene u ponašanju, koje previše nalikuju ponašanju njene majke, najbolje prijateljice koja je umrla pri porodu i pokojne majke, zabrinut će njenu obitelj.

Slijedi mjuzikl i film ceste „Život je lijep“ Choija Kook-heeja, na programu 15. studenog u 18 sati. Ova glazbena drama govori o ženi koja za svoj rođendan od supruga zatraži neobičan poklon – pronaći svoju prvu ljubav iz školskih dana. Prvotno nevoljko, suprug joj se pridružuje na njenom putovanju, punom života i glazbe, prisjećajući se pritom najblistavijih i najdivnijih trenutaka svojih života.

Drama „Little Forest“ u režiji redateljice Yim Soon-rye, na programu 16. studenog u 18 sati, priča je o djevojci koja se iz Seula vraća u rodni kraj, razočarana idejom uspjeha u velikom gradu. Seoski način života prijatelja iz djetinjstva u njoj budi istinski osjećaj zadovoljstva, a povratak donosi jednostavnost i spokoj kakav godinama nije osjećala.

Tjedan korejskog filma u Art-kinu zatvara zapaženi fantastični horor s primjesama drame i komedije „Domaćin“ u režiji proslavljenog Bonga Joon-hoa, 17. studenog u 20 sati, čija se radnja vrti oko korejske obitelji koja pokušava spasiti svoju kćerku, otetu od strane divovskog čudovišta sakrivenog u rijeci Han.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest